Home Животни 10 от най-опасните риби в света

10 от най-опасните риби в света

от izumitelno
0 коментар 29 преглеждания

Вижте десетте риби, които разполагат с най-различни средства за зашеметяване или директно убиване на жертвите си.

10. Тигров голиат

Това са изключително агресивни риби, които хапят, когато са хванати. Зъбите стърчат от устата им, дори когато е затворена. На хрилете си имат бодли, които могат да причинят сериозни рани, ако не са хванати правилно.

9. Пирани

Тези хищни риби обитават реките и езерата на Южна Америка. Въпреки репутацията си, само няколко вида са наистина опасни за човека.

8. Риба балон

Въпреки че изглеждат сладки и начинът, по който се издуват, когато са ядосани, е очарователен, тези риби също така са и отровни. В някои страни, най-вече в Япония, рибите балони се ядат, но трябва да са внимателно почистени и сготвени от добре обучени готвачи.

7. Риба лъв

Може и да изглеждат добре, но точно това, което ги прави красиви, е и опасното им оръжие. Когато атакуват разперват перките си, с които пробождат жертвите си.

6. Кандиру

Тези малки рибки са само около 2 см, но са смъртоносни. Хранят се с кръв и живеят в хрилете на други риби.

5. Голяма бяла акула

Известни са в популярната култура като агресивни хищници, но всъщност учените все още не знаят много за поведението на тези акули.

4. Муренови

Живеят в плитките коралови рифове, имат много остри зъби, с които могат да причинят сериозни наранявания дори върху човек.

3. Каменна риба

Каменните риби могат да се слеят със заобикалящата ги среда, а когато са настъпени жилят изключително болезнено, като инжектират отрова.

2. Манта

Тази риби имат огромно жило на опашките си. Обикновено не представляват опасност за хората, освен ако не са раздразнени.

1. Електрическа змиорка

Тя нанася токови удари, които зашеметяват по-дребните и жертви. Не е животозастрашаваща за хората, освен ако не атакува няколко пъти.

източник: WorthSeeing

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар