Home Любопитно 10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули

10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули

от izumitelno
0 коментар 293 преглеждания

Следващия път, когато ви загризе съвестта, че сте изяли цяла кутия сладолед, си припомнете, че вашият режим на хранене е в пъти по-добър от този на акулите. Разбира се, освен ако и вие като тях не си падате по регистрационни табели за закуска или китари за вечеря.

Да – такива и още по-странни предмети са откривани в стомасите на акули. По специално на тигрови акули, които са известни като „кофата за боклук“ на морето. Но те определено не са единственият вид акули, които имат афинитет към странните предмети.

За пълноценен живот, дневната доза храна на повечето акули трябва да е между 2 и 3 процента от телесното им тегло, затова не се изненадвайте, че понякога тези хищници малко се престарават в желанието да напълнят търбусите си.

Ето 10 от най-изненадващите неща, откривани в стомасите на акули.

10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули
pixabay

1. Регистрационни табели

В стомасите на тигрови акули са откривани регистрационни табели от почти всяка точка по света, дори от обградения с километри суша американски щат Канзас. Според учените, регистрационните табели привличат акулите, тъй като те отразяват светлината и до известна степен наподобяват скалните риби.

 

2. Клетка, пълна с кокошки

Има логика в това една акула да изяде няколко кокошки, но как е станало така, че да ги погълне направо с клетката, остава мистерия.

3. Рицарска броня

Това се случило през XVI век, когато носенето на рицарски доспехи не било рядко явление, но все пак е доста впечатляващо, че акулата е успяла да погълне цяла ризница.

4. Конска глава

Изпращането на отрязана конска глава е метод, използван през 50-те години на миналия век от италианската мафия за сплашване. Как акулата се е забъркала с мафията – не става ясно.

5. Чанта с пари

Още една акула, която вероятно има участие в съмнителна криминална схема.

10 от най-странните неща, откривани в стомасите на акули
pixabay

6. Гюле

Това се случва през далечната 1832 година, вероятно по време на битка. Признаваме, че с изяждането на гюле, акулата не е взела най-умното решение в живота си, но пък самият факт, че е успяла да живее с гюле в корема е невероятен сам по себе си.

7. Кожено палто

Надяваме се да сте си взели урок и повече никога да не носите кожено палто на плажа! Разбрахме ли се?!

8. Музикални инструменти

Всякакви! Включително китари и хармоники. Дано да са на онзи пич, който на всеки купон вади китарата и почва да пее „Клетва“ на Щурците.

9. Бутилка вино

През 1942 година френски рибари улавят синя акула. В корема ѝ намират бутилка португалско вино. Дали са го опитали? А, ти би ли го направил?

10. Таралеж

Тигрова акула край бреговете на Австралия изяжда таралеж! Само си го представете! Ние го направихме и съжаляваме!

инфо: 10te.bg / ЮЛИЯН ЛАЗАРОВ

Може да харесате още

Оставете коментар