Home Загадки Александрийската библиотека може да е изгорена заради НЛО

Александрийската библиотека може да е изгорена заради НЛО

от izumitelno
0 коментар 10,6K преглеждания

Възможно е да е съхранявала разкази за извънземна намеса

Когато Александър Велики тръгва да завладява познатия свят, създава градове след себе си. 17 от тях носят неговото име. Най-известна е Александрия в Египет. Тази Александрия била домът на Александрийската библиотека – истинска енциклопедия на световното познание в древния свят.

 

Макар Александрийската библиотека да надживява няколко разрушителни сили в историята си, най-разрушителната се дължала на Юлий Цезар. Случайна жертва на война, библиотеката понесла изключителни щети по време на Птолемеевата обсада през 48 г.пр.Хр. Продължила да работи след това и макар и да е несигурно доколко е била разрушена, несъмнено е имало безброй изгубени незаменими текстове.

 

От всеки нов кораб, който пристигал на пристанището, бордовите книги били конфискувани, копирани, а след това копията били връщани на първоначалните им притежатели. Това създало най-големия източник на познание в света. Или поне така гласят легендите.

 

 

Съществува теория, че Александрийската библиотека може да е съдържала истината за извънземните, както и че древните египтяни са получили указания от друг свят, когато са установявали цивилизацията си. Макар и да нямаме категорични оцелели доказателства за това, Александрийската библиотека може да е съхранявала познание от други части на космоса. 

Александрийската библиотека може да е изгорена заради НЛО

Разкази на очевидци, записи, срещи – всичко това може да се е съхранявало в библиотеката, за да се учат бъдещите поколения. Само че възможността това познание да е оцеляло досега е малко вероятна поради изгарянето на библиотеката.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Забравената история: Потулената истина за Спартак – синът на Родопите

 

Кивота на Орфеевия завет 

 

Гръцкият историк и биограф Плутарх, който живял между 46 и 120 г.сл.Хр. пише за човек на име Лукул. Той бил политик, който служил както в правителството, така и в армията. Важното тук не е самият човек, а един случай, който Плутарх записал в биографията. Историята разказва, че Лукул водел войска срещу Митридат, царя на Понт. Конфликтът между римляните и Митридат бил дълъг, като Лукул се изправил срещу него в Третата митридатова война. Въпросното събитие се случило преди една битка с Митридат, преди конфликтът да започне. Разказът за извънземни за мнозина изглежда подобен на съвременните разкази. Докато Лукул се придвижвал към битката, небето ясно се отворило, за да посрещне идващия обект.

 

Той бил описан като “бързо спускащ се обект, приличащ на пламък, който имал формата на ваза и като сияещ нагрян метал на цвят”. Това описание е взето директно от плутарховата биография на Лукул.

 

Трябва да се отбележи, че Плутарх е живял дълго след всеки от тези римляни. Обаче живял и дълго след първоначалното изгаряне на Александрийската библиотека. Плутарх бил известен с проучванията си, включващи цитати и източници за всеки живот, който описвал. По същество, след като той научил за това извънземно събитие, вероятно е друга документация за подобни събития също да е оцеляла.

 

Повечето изследователи са на мнение, че няма по-добър източник от самия човек, основал Александрия. Александър Велики се смята за един от най-великите военни водачи на човечеството. Според историческите записи, Александър е преживял подобни явления, които лесно могат да се опишат като извънземни. Съвременният поглед върху историята е установен от Франк Едуардс през 1959 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тайните на древния секс

 

Легендата за Орфей и Евредика

 

 

Според историята докато Александър Велики водел обсадата на Тир, му помогнали “големи сребърни щитове” в небето. Описанието на НЛО свършва до летенето на обектите в триъгълна формация. След това НЛО-тата изстреляли лъч към стените на Тир, отваряйки път на войската на Александър към града.

Тези щитове се появявали и при други боеве, които Александър водел. Докато се сражавал с индийската войска, същите щитове се появили над реката, за която воювали. Спускането им стреснало и двете войски, а след като Александър Велики спечелил битката, решил да не продължава навътре в индийската територия.

 

Франк Едуардс не цитира никакви източници, когато пише за преживяването, а историческите хроники за подвизите на Александър за изгубени. Макар и да има шанс да има истории, описващи извънземни присъствия при кампаниите на Александър Велики, към момента няма уважавани източници, които достоверно да се съгласят, че тези събития са се случили.

 

Ако Франк Едуардс тайно е имал документи, описващи тези истории, те така и не са били публикувани. Истината дали извънземни са помагали на Александър Велики, вероятно би се намирала в Александрийската библиотека.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Историята и империята на Александър Македонски

Как умира Александър Велики?

 

 

Тит Ливий Патавински, разговорно известен като Ливий, е друг добре познат римски историк. Въпреки че той също живял след пожара в Александрия, всички римски документи се смятат за исторически значими заради обширните им практики за надеждна документация. Самият Ливий е уважаван, което му печели още повече достоверност, когато става дума за история.

 Историческите книги на Ливий, а той написал много, са в основата на голяма част от установената римска история. Пише за “кораби фантоми” в небето. Ливий описва събитие, което се е случило през 218 г.пр.Хр., в рамките на времето на съществуването на Александрия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

Най-популярните библейски пророчества

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

Предсказания за бъдещето на България

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Забранената книга: Писанията на Енох

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Библията и извънземните технологии

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Трагичната история на Клеопатра и Марк Антоний

Клеопатра не е египтянка и още интересни факта около Древен Египет

 

 източник: lupa.bg

Може да харесате още