Home Любопитно 10 от най-уникални яхти

10 от най-уникални яхти

от izumitelno
0 коментар 285 преглеждания

Пътуването по море е страхотно изживяване. Особено ако е на ваша собствена яхта: красива, комфортна и луксозна!

И тъй като милиардерите по света не са много и не всеки може да си позволи яхта, от Bright Side ни канят на пътешествие на някои от най-забележителните яхти в света.

„A“

10 от най-уникални яхти

Тази мега яхта принадлежи на руския милиардер Андрей Мелниченко, а името й идва от първите букви на собственика и на съпругата му Александра.

„А“ струва над 300 милиона долара и е създадена от известния дизайнер Филип Старк. Дължината й е 120 метра, има 3 плувни басейна, единият от които е с прозрачно дъно, като същевременно е и таван на дискотеката, която се намира долу.

„Малтийски сокол“

10 от най-уникални яхти

Високоскоростната яхта „Малтийски сокол“ прилича на пиратски кораб от XVIII век, но реално разполага с модерно и „умно“ оборудване и може да се управлява само от един човек.

Тук гостите могат да се възползват от  много различни забавления – водни ски, лодки и скутери, да се насладят на кино вечер на палубата с коктейл. И всичко това „само“ за 400 000 долара на седмица.

„Streets of Monaco“

10 от най-уникални яхти

Тази яхта е само проект и ако някой богат човек реши да я построи, това ще бъде най-невероятната лодка, която някога е съществувала.

За целта се нуждаете от 1.1 млрд. долара. Мега яхтата обединява най-известните забележителности на Монако: от известното казино до пистата на Формула 1.

„Azzam“

10 от най-уникални яхти

През 2013 г. „Аzzam“ е най-голямата яхта в света със своите 180 м дължина. Според слуховете собственик е Халифа бин Зайед ал Нахаян – президент на Обединените арабски емирства. Яхтата разполага с хеликоптер и подводници на борда и се обслужва от 500 души.

Тя има капацитет за толкова гориво, че да се обиколи светът, без да се налага да се спира на някое пристанище. Между другото, самият президент живее охолно и е известен с големите си жестове: когато е избран, той вдигна заплатите на всички граждани със 100%.

„Jazz“

10 от най-уникални яхти

Красивата яхта, „Джаз“ изглежда като бързо и грациозно морско животно. Проектирана е от Заха Хадид и е мечта за милиардери и филмови звезди.

„Dubai“

10 от най-уникални яхти

Тази яхта не е най-скъпата – „само“ 350 милиона долара, но е определено e една от най-красивите. Тя е обзаведена с мозайки, луксозни мебели и интериор, произведения на изкуството.

Яхтата принадлежи на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, емирът на Дубай и премиер на ОАЕ. ”Dubai“ обикновено е закотвена към изкуствения остров Logo, който също принадлежи на шейх Мохамед.

„Skyback“

10 от най-уникални яхти

В сравнение с други яхти, Skyback е бебе: дължината й е само на 80 метра. Кабините са изключително луксозни, има кино, фитнес зала, спа и басейн на палубата.

През зимата или на по-студените географски ширини тя може да бъде покрита с прозрачен купол, а собственикът може да прави дискотека през нощта.

„Eclipse“

10 от най-уникални яхти

„Eclipse“ е една от най-луксозните и скъпи яхти в света. Тя струва 1=2 милиарда евро и принадлежи на Роман Абрамович, който знае как да пътуват със стил и лукс.

На мега яхтата има концертна зала, кино, винарска изба и два басейна, единият от които се превръща в дансинг. Има и 2 хеликоптера, 4 лодки, 20 скутери и…подводница за 12 души.

„Tropical Island Paradise“

10 от най-уникални яхти

„Tropical Island Paradise“ е за тези, които притежават малък остров в тропиците, но смятат, че това не им е достатъчно. Този остров може да плава през моретата до всяко място, до което искате да отидете.

Тук има къщи и палми, а кабината на собственика се намира във „вулкан“. Гостите могат да живеят в малки колиби на палубата. Яхтата в момента е на етап на проект, тъй като е в очакване на милиардер, който да инвестира в построяването й.

„Palladium“

10 от най-уникални яхти

Футуристичната мега яхта „Palladium“ е собственост на милиардера Михаил Прохоров и е украсена с такъв вкус и лукс, че думата „ревност“ е твърде малка, за да опише чувствата на другите към нея. През 2010 г. „Palladium“ спечели наградата за най-добър дизайн сред яхти.

източник: profit.bg

Може да харесате още

Оставете коментар