Home Любопитно 10-те най-добри методи за натурално избелване на зъби в домашни условия

10-те най-добри методи за натурално избелване на зъби в домашни условия

от Динго
0 коментар 64 преглеждания

Всички мечтаем за перфектната холивудска усмивка. Въпреки това, не всички можем да си позволим посещения при зъболекаря за подобна процедура.

Ние от Изумително нямаме търпение да споделим с вас тези 10 супер ефективни методи за натурално избелване вкъщи, без увреждане на емайла.

  1. Активен въглен

Активният въглен е един от най-лесните и евтини методи за натурално избелване на зъбите. Натрошете една таблетка на прах. Потопете чистата четка за зъби в нея и измийте зъбите, както обикновено.

  1. Сухо мляко и паста за зъби

Сухото мляко ще ви помогне да направите зъбите си перлено бели и да ги поддържате здрави. Сложете паста за зъби върху четката си, поръсете с малко сухо мляко и измийте зъбите.

  1. Сода бикарбонат и лимонов сок

Поръсете четката за зъби с щипка сода бикарбонат и капнете няколко капки лимонов сок за искрящо бели зъби. Помнете, че не бива да използвате този метод повече от веднъж седмично.

  1. Водороден пероксид

Преди да използвате водороден пероксид, уверете се, че зъбите ви не са твърде чувствителни. Ако всичко е наред, просто потопете памук в пероксида и нежно потъркайте зъбите си с него. Този метод, обаче, не се препоръчва за твърде честа употреба, тъй като уврежда емайла.

  1. Бакпулвер и лимонов сок

Чаена лъжичка бакпулвер и чаена лъжичка лимонов сок ще свършат чудеса само за 2 минути. Не оставяйте тази смес върху зъбите за по-дълго време.

  1. Морска сол, лимонов сок и паста за зъби

Смесете половин чаена лъжичка морска сол, прясно изцеден лимонов сок и паста за зъби. Намажете сместа върху зъбите, оставете за минута и изплакнете добре.

  1. Лимонов сок и вода

Смес от равни части вода и лимонов сок ще ви помогне да възстановите белотата на зъбите си и да дезинфекцирате цялата устна кухина.

  1. Оцет и вода

Разредете половин чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода. Изплаквайте устата с този разтвор всяка сутрин преди миене на зъбите.

  1. Ягода

Намачкайте една ягода с помощта на лъжица и измийте зъбите с получената паста – така ще се отървете от жълтите петна.

1.Паста за зъби, сол, сода бикарбонат и лимонов сок

Смесете паста за зъби, щипка сол, няколко капки лимонов сок, малко сода бикарбонат. Мийте зъбите с тази смес 4-5 минути. Ще видите разликата веднага! Използвайте този метод веднъж на 2 месеца.

 

Не забравяйте да НЕ използвате всички тези методи наведнъж и не прибягвайте до домашно избелване, ако имате някакви проблеми със зъбите си.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар