Home Любопитно 4 опасни свойства на джинджифила, за които никой не споменава

4 опасни свойства на джинджифила, за които никой не споменава

от izumitelno
0 коментар 4,5K преглеждания

Лечебните свойства на джинджифила отдавна са известни, но малко хора знаят за неговите противопоказания. Трябва да знаете за тях, защото не всеки може да консумира джинджифил.

Този корен се използва от древни времена заради антиоксидантните и антисептичните му свойства. Той е бил нещо като панацея за почти всички болести. Но има хора, на които този корен ще донесе само вреда.

4 опасни свойства на джинджифила, за които никой не споменава
pixabay.com

Ето кога джинджифилът е противопоказан:

Джинджифилът е противопоказан при бременни жени

Бременните жени трябва да премахнат джинджифила от диетата си. Въпреки че е антиеметик и намалява гаденето, в същото време той увеличава перисталтиката, т.е. чревните контракции, които стимулират храносмилането. В допълнение, наличието на джинджерол може да влоши киселинността на стомаха и да създаде абортни ефекти, стимулирайки свиването и разширяването на матката.

Джинджифилът е противопоказан за хора с ниско тегло

Тъй като джинджифилът намалява апетита и изгаря мазнините, той е противопоказан за хора с ниско тегло. Неговите свойства могат да предотвратят опитите за повишаване на теглото.

Джинджифилът е противопоказан за хора със заболявания на кръвта и проблеми с кръвообращението

Коренът има антикоагулантни ефекти и по този начин спомага за намаляване образуването на съсиреци в артериите, понижаване на нивата на холестерола в кръвта и понижаване на кръвното налягане. Но той е противопоказен при пациенти с хемофилия, както и при пациенти, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

Джинджифилът е противопоказан при хора, приемащи някои лекарства

Джинджифилът трябва да се избягва по време на терапия с противовъзпалителни и антихипертензивни препарати, както и при приемане на антикоагуланти и лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци поради способността му да забавя съсирването на кръвта.

Както всички лечебни растения, джинджифилът трябва да се използва с повишено внимание и да не се злоупотребява с него. Използва се като чай, за приготвяне на различни ястия и дори като афродизиак, но не трябва да забравяме и за неговите противопоказанията. Ако имате някакви съмнения, по-добре е да се консултирате с вашия лекар.

инфо: bukvarche.com

Може да харесате още

Оставете коментар