Home Загадки 5 Древни обекта, които мнозина вярват, че са били построени от извънземни

5 Древни обекта, които мнозина вярват, че са били построени от извънземни

от izumitelno
0 коментар 365 преглеждания

Идеята, че ранното човечество е било повлияно от същества не от Земята, е широко разпространена в съвременното общество.

С появата на т.нар. Теория на Древния астронавт хората започват да се питат, дали е възможно в далечното минало, вероятно преди десетки хиляди години, древното човечество да е било посетено от неземни същества, от пътуващи из космоса цивилизации, които дошли на земята и помогнали на човечеството да се развие.

На Земята, доказателствата за извънземен контакт, според мнозина, са огромни.

Много древни обекти на Земята не се поддават на обяснение. От векове експертите се опитват да разплетат мистерията как някои от тези обекти са били построени. Изследователите се чудят как древните цивилизации са имали способността да преместват свръх-масивни каменни блокове на стотици километри от кариерите до строителните площадки. Опитват се да разплетат мистерията как са изкопани някои от тези камъни и с какви сечива.

Колкото повече търсят, толкова повече въпроси изникват.

Понеже много въпроси остават без отговор, някои хора започват да се чудят, дали някои от тези обекти всъщност не са били построени от извънземни?

Саксайхуаман – древна извънземна крепост?


Камъни в Саксайхуаман.

Извън Куско се намира една масивна древна крепост, наречена Саксайхуаман. Този древен обект е построен със свръх-масивни камъни, които са били издялани и поставени като огромен пъзел. Стените на древната крепост са съставени от камъни от Андите, които тежат над 300 тона всеки и са били пренесени – транспортирани – от над 50 километра разстояние. Освен това, тези масивни камъни по някакъв начин са били повдигнати и поставени на местата им с лазерна прецизност.

Много хора твърдят, че изсичането, транспортирането и наместването на 300 тонни камъни е нещо, което древните биха могли да са постигнали, но само с помощта на междузвездни посетители.

Макар и лично аз да вярвам, че строителите на Саксайхуаман са от земен произход, вярвам и че са притежавали напреднали древни технологии, които са им позволили да постигат такива невероятни подвизи.

Теотихуакан – Градът на боговете


Изглед от Теотихуакан. Изображение: Shutterstock.

Теотихуакан е масивен древен град, най-известен с масивния си пирамидален комплекс и невероятната астрономическа подредба.

Градът на боговете е бил създаден преди хиляди години и дизайнът му, архитектурата и мистериозните му характеристики карат много хора да вярват, че не е бил построен от човешки ръце.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Една от най-масивните структури в Теотихуакан е Пирамидата на Слънцето. Интересно, тази структура е и една от най-големите подобни конструкции в западното полукълбо. Освен това, вярва се, че любопитната подредба на пирамидата е базирана на календарните цикли.

Пирамидите в Гиза


Великата Пирамида в Гиза. Изображение: Shutterstock.

Как са били построени пирамидите в платото Гиза, си остава неразгадана мистерия. Въпреки факта, че има писмено доказателство, което обяснява как някои от блоковете са били транспортирани до пирамидата, археолозите все пак не знаят как е била построена пирамидата. Как древните египтяни са натрупали масивните каменни блокове? Как са ги местели, докато пирамидата е растяла? Каква е била целта на пирамидата? Защо трите главни пирамиди са подредени спрямо Орион? Защо експертите не са намерили мумия в пирамидата, ако е била построена за покойно място? Защо все още има неоткрити камери в нея? Как е възможно строителите на пирамидата да поставят Великата Пирамида в точния център на земната маса на Земята преди повече от 4 500 години?

Всички тези въпроси пораждат множество теории, които предполагат, че Пирамидите не са били построени от човешки ръце, а с неземно влияние.

Пума Пунку

На разстояние от около 70 километра западно от Ла Пас, Боливия, намираме един от най-величествените древни обекти на повърхността на нашата планета.

Самият брой на мегалитните камъни, намерени в Пума Пунку, е сред най-големите, намерени на планетата. Пума Пунку разбива всички традиционни виждания за древните култури. Невероятно прецизните камъни, прецизни разрези и полирани повърхности не намират обяснение от векове. Андезитните камъни, използвани в строителния процес на този мегалитен обект, са били изсечени с такава прецизност, че си пасват съвършено и прилепват един към друг без употребата на хоросан. Този древен обект не спира да устоява на теориите, изведени от масовите изследователи, историци и учени. Много хора твърдят, че този древен обект не е творение на човека, а на боговете, които слезли от небето преди хиляди години.

Стоунхендж – древна извънземна площадка за кацане?

До Салисбъри намираме масивен кръг, съставен от камъни, вариращи по тежест между 30 и 60 тона. Като се вярва, че този очарователен древен обект е бил построен през Неолита, той вдъхновява велики автори, като Ерих фон Деникен, да размишляват, дали това не е масивен модел на нашата слънчева система и дали не е бил използван като площадка за кацане на извънземни космически кораби.

Днес съвременните изследователи все още не могат да разшифроват мистерията зад Стоунхендж. Експертите не могат да разберат как древните са транспортирали масивните камъни, нито пък защо са разположени по този начин.

Източник: Последен век

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар