Home Вдъхновяващо 5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

от izumitelno
0 коментар 86 преглеждания

Ако има нещо, от което никога няма да се уморим, това е пътуването до нови и непознати дестинации. Заети с всевъзможни планове за пътувания, винаги на пръв поглед изскачат популярни места, които носят славата на туристически обекти и които привличат много хора. Този път обаче от Изумително решихме да погледнем 5 нови, горещи дестинации, които се очертават като все по-привлекателни за пътешествениците. Непременно ги проучете, ако планирате далечно, нестандартно пътуване.

Мозамбик, Африка

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

Южна Африка предлага перфектния микс от приключение и релакс. Архитектурата в колониален стил и вълнуващия нощен живот контрастират на пясъчните плажове, разноцветните води и дивия живот в саваната, което превръща Мозамбик в мечтана дестинация. Може да прекарате деня в наблюдение на слонове или гмуркане при коралите, преди да се отправите в града за вечеря с морски дарове и джаз в местен бар.

Аделаида, Австралия

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

Този град на южния бряг на Австралия изживява своя културен подем, благодарение на разкошната музика, кулинарната сцена, фестивалите, ботаническите градини и централния пазар, които изпълват града с характер и чар. Ако сте от любителите на хубавото вино, тук ще откриете истински изкушения – извън града се намира новият любим винен регион Barossa Valley.

Долината Дуро, Португалия

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

Ако вече сте ходили в тази така привлекателна иберийска страна, то е много вероятно да познавате южната част Алгарве, изпъстрена с кой от кой по-красиви плажове. Районът Дуро е в северната част на Португалия и все още е слабо познат на туристите, макар да предлага всичко необходимо за една страхотна почивка. Вино и красива природа – сложете Дуро в списъка със задължителните за посещение места.

Гваделупа, Карибите

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

Спиращи дъха гледки превръщат този остров от Карибските в следващата голяма дестинация. Насладете се на залеза на някои от неземно красивите плажове, помързелувайте или наблюдавайте делфините. Гваделупа няма да ви остави безразлични.

Орхус, Дания

5 стилни нови дестинации, които ще ви очароват

За любителите на градските изживявания е вдъхновяващият Орхус, вторият по големина град в Дания след Копенхаген. Кулинарни изкушения, невероятно разнообразни архитектура и изкуство – градът ви предлага да се потопите в датската култура и начин на живот.

Снимки: Pinterest
Източник: BeU.bg | Автор: Анни

Може да харесате още

Оставете коментар