Home Невероятно 8 от най-красивите пещери в света!

8 от най-красивите пещери в света!

от izumitelno
0 коментар 29 преглеждания

Светът е пълен с чудновати места. Ако сте приключенски настроени и цените природните красоти, вижте кои са едни от най-забележителните пещери на Земята. Ще останете запленени от тези природни картини…

Ледена пещера, Русия

Много ледени пещери като тази се оформят в ледниците, заобикалящи вулкана Мутновски в Русия. Някои от тях са формирани от естествени отдушници, които отделят вулканична топлина и газове.

Кристална пещера Найка, Мексико

Минният комплекс Найка в Мексико е дом на някои от най-големите кристали, виждани някога. Кристалната пещера, където се намират тези кристали, е забранена за туристически посещения поради дълбочината и горещината си.

Ледникова пещера Вахтнайокутъл, Исландия

Тази пещера се намира в исландският ледник Вахтнайокутъл, най-големият ледник в Европа. Пещери като тази се формират благодарение на топяща се ледникова вода, но могат да бъдат опасни, защото част от ледника може да се отчупи и да предизвика инцидент.

Ледникова пещера Менденхал, САЩ

Тази ледена пещера е част от ледника Менденхал в Аляска. Приказната пещера е издълбана в ледника от топящия се лед. Поради често променливите условия в ледниците, не е ясно дали тази пещера ще съществува дълго време.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Алгарве, Португалия

Регионът Алгарве в Португария, където се намира тази пещера, е податлив на разнообразни крайбрежни формации и образувания. Тази пещера се намира близо до Лагос и до нея се стига само по вода.

Пещерите Уайтомо, Нова Зенландия

Пещерите Уайатомо в Нова Зенландия са дом на уникално насекомо – светещ червей. Светещите червеи висят по скалите и от тавана като нежни светещи нижки. Учените смятат, че с тази светлина те привличат неподозираща плячка.

Мраморна пещера, Патагония

Мраморните пещери в Патагония са известни с невероятните си отлясъци, които тюркоазената вода отразява по тавана на пещерата от бял мрамор. Наричат се още Мраморната Катедрала, заради красивите им арка форми.

Каньонът на антилопите, САЩ

Каньонът на антилопите в Аризона е се е образувал хиляди години с помощта на постоянен вятър и внезапни наводнения, за това стените на пещерата изглеждат толкова нежно изваяни. източник: Rox.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар