Home Любопитно 8 Причини защо да гледате куче или котка

8 Причини защо да гледате куче или котка

от izumitelno
0 коментар 39 преглеждания

Те ни правят щастливи, помагат ни да поддържаме добра физическа форма и намаляват кръвното налягане

1. Животните нормализират работата на сърцето

Обичайното галене или потупване на животното намалява кръвното налягане. Те ни помагат да релаксираме, да се съсредоточим върху настоящето, вместо да изпитваме носталгия по миналото. Резултати от проучване, публикувано в медицински вестник в Австралия, показва, че собствениците на животни имат по-ниски нива на холестерола и триглицеридите.
Отглеждайки космати приятели, получавате такса серотонин и допамин- полезни за вашия мозък.

2. Животните повишават имунитета

Чувствате се зле? Вземете си едно куче и го галете редовно. Според проучване на университета „Уилкис“, по този начин се увеличават стойностите на имуноглобулините А. Това са антитела, които се борят срещу настинката. Добре известно е, че социалната подкрепа пряко засяга имунната система и устойчивостта на организма към различни инфекции и заболявания.

3. Те правят децата по-добри

Момчетата и момичетата, които имат домашни любимци, стават по-чувствителни и общителни. Това показват резултатите от едно хърватско проучване.
Хранене, разхождане и всички останали грижи за животното напомнят на отглеждането на малко дете.

4. Ще въздишате с облекчение

Разбира се, животните карат някои хора да кихат. Но тези, които са израснали с домашен любимец, вероятността за развитие на астма и алергии е много по-ниска. Как може да се обясни това? Ранното излагане на алергени (мръсотия, прашец, косми) укрепва имунната система.

5. Вие сте принудени да сте в добра физическа форма

Кучето ви лишава от възможността на прескочите ежедневните разходки. Проучвания доказват, че собствениците на животни са в по-добра физическа форма, отколкото хората без домашни любимци.

 

Учени от университета Кеймбридж твърдят, че хората, които ходят с кучета, се тревожат по-малко за евентуална атака.

Търговски обучения - myjobistosell.com

6. Те ви защитават

Кучетата могат да успокоят дори най-голямата паника. Всички кучета имат много развит слух и усещане за миризма, така че дори и най-малкото куче е добре запознато с опасността.

7. Животните ви помагат да се справите със самотата

Споделяте ли вашите проблеми с котката? Оказва се, че това е съвсем нормално. 50% от възрастните и 70% от децата имат доверие на своите домашни любимци.

Няма значение какво е твоето животно: куче, птица, котка, риби- ти развиваш приятелски чувства, постепенно осъществяваш връзка и ще спреш да се чувстват самотен.

8.Ще намерите нови приятели

Чрез обсъждането на домашни любимци можете да започнете разговор. Кучетата обаче го прехвърлят на другия етап. Те буквално могат да ви накарат да се запознаете с някого.

 

инфо: popantofi.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар