Home Загадки В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

от izumitelno
0 коментар 1,8K преглеждания

Учените не могат да си обяснят необикновеното явление, което става с куклата Окику. Тя получава името си от своята последна собственичка – малко момиченце.

Необикновеното е това, че на куклата, която е направена преди повече от сто години, й растат коси, които експертите определят като истински.

В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

Момиченцето, което също се казвало Окику, живеело през 1918 година. То получило куклата от по-големия си брат. Окику толкова заобичала играчката, че я кръстила на себе си и на практика не я изпускала от ръцете си.

Куклата сякаш си била съвсем обикновена, по онова време майсторите на играчки ги правели с истински коси.

Всичко започнало след смъртта на момиченцето.

Странностите започнали, когато детето починало внезапно. Тогава родителите му забелязали, че косата на куклата започнала да расте.

Когато се убедили, че това е истина и не си внушават, решили да й направят олтар. Щом косата на куклата стигнали почти до коленете – самата Окику имала толкова дълга коса приживе, тя спряла да расте.

Обърканите родители решили, че в куклата се е вселила душата на дъщеря им и започнали периодично да я подстригват, но косата продължавала да расте.

След известно време японското семейство решило да се премести в друг град и отнесли куклата в будистки храм, където тя се намира и до днес. Оттогава монасите се грижат за куклата, подстригват я и решат косата й.

Учените не се решават да се намесят в това невероятно явление, за да не нарушат спокойствието на покойната Окику, а също и атмосферата на храма. Факт е, обаче, че той се е превърнал в туристическа атракция именно заради странната, мистериозна кукла.

 

инфо: pochivka.blitz.bg

Може да харесате още

Оставете коментар