Home Забавно Абсурдността на ежедневието ни – няколко факта, за които няма да повярвате, че са истина

Абсурдността на ежедневието ни – няколко факта, за които няма да повярвате, че са истина

от izumitelno
0 коментар 1,9K преглеждания

Светът е едно необятно място – колкото и неща да са ни известни, пак остават хиляди, за които нямаме представа. Някои от тях са толкова странни, че е по-лесно да смятаме, че не са истина. Като например, знаете ли, че пингвините имат колене? Възможно ли е това? Ето още няколко любопитни факта, повечето от които надали знаете:

 

Еднорогът е шотландското национално животно.

 

Съществува определен вид акула (Гренландска акула), чиято средна  продължителност на живота е 272 години, някои нейни представители могат да живеят до 500 години.

 

Лосовете са родени изключителни плувци – могат да плуват със скорост до 10 км/ч и да издържат на това темпо два часа.

 

Тази малка животинка може да удря със силата на летящ куршум – това е един от най-бързите и най-мощни удари в природата.

Търговски обучения - myjobistosell.com

 

Медът не се разваля. Микроорганизмите не могат до оцелеят в него, така че, няма значение колко годишен е медът, защото най-вероятно ще е напълно годен за консумиране.

 

Книгата на рекордите на Гинес е измислена на 4 май 1951 г. от сър Хю Бивър, който бил въвлечен в спор коя е най-бързата дивечова птица в  Европа. Тъй като не успял да намери отговор в нито една от книгите, той решил да създаде книга пълна с факти и цифри, които биха помогнали на хората в подобни спорове.

 

В промеждутъка между Земята и Луната може да влязат всички планети в Слънчевата система. Средното разстояние между Земята и Луната е 384 000 км. Екваториалният диаметър на най-голямата планета в Слънчевата система – Юпитер е 143,884 км.

 

На английски група от порове е позната като „бизнес”.

 

Дърветата на Земята са повече от звездите в нашата галактика. Според изследванията на НАСА, галактиката Млечен път има приблизително около 100-400 милиарда звезди – в сравнение на нашата планета има над 3 трилиона дървета.

 

Lego е най-големият производител на гуми в света. Те произвеждат 50% повече гуми от други производители като Bridgestone или Goodyear.

 

Гепардите не могат да ръмжат – техният вариант на ръмжене е звук подобен на мяукане на домашна котка.

 

Неочаквано, но най-големият дистрибутор на играчки в света е McDonald’s. Happy Meals менюто осигурява около 20% от продажбите на фирмата, а то включва играчка.

 

Статистиките сочат, че каталогът на IKEA може да се сравнява по популярност с Библията и Корана. Кой да знае, но всяка година над 203 милиона копия от каталога на IKEA се разпространяват в цял свят.

 

Японската компания Nintendo е основана през 1889 година, това са повече от 100 години. Отначало компанията е произвеждала традиционни японски карти, но постепенно е започнала да се занимава с производството на едни от най-популярните  видеоигри на съвремието.

 

Избитите зъби могат отново да се съединят със своите корени, ако навреме ги върнем на място.

 

Запалката е измислена по-рано от кибрита.

 

При раждането си бебетата нямат кости на колянната става – те се развиват през първите три години от живота на човека.

 

Въпреки че, на пръв поглед облаците изглеждат безтегловни, науката твърди обратното. Средният брой облаци, които могат да бъдат забелязани в слънчев ден тежат около 500 000 кг.

 

Кашуто се събира от дъното на ябълката от кашу, която расте на дървото кашу.

 

Надали знаете, но пингвините имат колене.

Те не се виждат, защото крайниците им са покрити с гъсти пера, но това не променя факта, че са там.

 

Ако проследим цялата световна история, ще разберем, че Земята е била обитавана от 108 милиарда души. В сравнение с днес, в света има около 7 милиарда души – това са около 7% от общия брой на хората, които някога са обитавали нашата планета.

 

Съпоставяйки стъклена и гумена топка с еднакъв размер, можете да видите, че стъклената скача по-високо при удар, отколкото гумената.

 

На италиански език „спагети“ означава „връвчици“.

 

Рогът на носорога е изграден от същото вещество, от което са изградени и човешките нокти – кератин.

 

1977  г. за последно се е изпълнила смъртна присъда чрез гилотина във Франция. През същата година е излязъл филмът Star Wars: A New Hope.

 

Повечето хора мислят, че фъстъците са ядки, но всъщност те са бобови растения – подобно на лещата, бобът и др.

 

Мини морковите са обикновени моркови.

 

Две 12-инчови пици са по-малки от една 18-инчова пица.

 

В колодата с 52 карти има повече възможни оформления на карти, отколкото са атомите на Земята. Стандартно тесте от 52 карти има 8×10 ^ 67 възможни групирания.

 

Taco Bell е признат за най-добрия мексикански ресторант в САЩ през 2018 г.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар