Home Изкуство Да рисуваш по време на транс

Да рисуваш по време на транс

от izumitelno
0 коментар 19 преглеждания

Оливия Кемп (Olivia Kemp) от Англия използва само обикновена писалка с мастило за шедьоврите си.

Мащабните рисунки на художничката изобразяват фантастични светове, които тя перфектно съчетава с реални спомени от Норвегия, Шотландия, Италия.  Във всяка своя творба, тя набляга на детайла дотолкова, че често изпада в нещо силно наподобяващо транс – творбата, която се получава накрая изненадва дори самата нея.

Рисунките на Оливия са изпълнени със символика, детайли и образи, които наподобяват колажи. Изработването на всяка една нейна творба отнема месеци работа.

Фактурата им наподобява не само офортите на Гюстав Доре, но и ранните гравюри на Албрехт Дюрер. Усеща се драматичното, необичайното в изглеждащите обикновени на пръв поглед сюжети. Но те са повече от това – нарисувано е необикновеното в природата. Като фен на сюрреализма е обичайно художничката да използва похвата в картините си.

За себе си, тя казва следното: „Аз рисувам не само за да разбера пейзажа, но и за да го преосмисля и преобразувам. Аз създавам нови, създавам въображаеми светове. Това важи за всичко: от общия план на пейзажа до най-малките детайли на земята, растенията и животните, които биха могли да я населят“.

Художничката твърди, че разчита на интуицията си по време на рисуване тъй като изпада в състояние, приличащо на транс – „пейзажът се конструира от само себе си.“. Дори тя е изненадана от нарисуваното накрая. Когато картината е готова винаги  предстои внимателно изучаване на творбата.

 

Търговски обучения - myjobistosell.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар