Home Любопитно Десетте най-щастливи страни в света

Десетте най-щастливи страни в света

от izumitelno
0 коментар 740 преглеждания

Оглеждаме се за щастието на всеки ъгъл, докато то си кротува в някое кътче на сърцето ни! А когато не го открием зад ъгъла, хукваме да го търсим в други страни, по други улици. Няма как да не се запитаме тогава къде е щастието! Има ли места по света, в които щастието се намира по-лесно?

Излиза, дами и господа, че има! Попаднахме на много любопитна информация. Всяка година независима организация публикува Доклад за щастието по света и прави класация на най-щастливите страни. Изумително представя първите 10!

Швейцария

Десетте най-щастливи страни в света

И още как! Красиви планини, зелени ливади, еко пътеки насред чудна природа, алпийски езера, ски курорти, цветя по прозорчетата на кокетните къщи, чист въздух и (най-важното!) вкусен шоколад. Как да не е щастлива Швейцария! Да не споменаваме и стандарта на живот(навлизаме в други теми).

Исландия

Десетте най-щастливи страни в света

Исландия сякаш става все по-желана дестинация за запалените пътешественици. Китове, гейзери и минерални бани, тази страна със зашеметяващо красива природа има какво да предложи на своите гости, но явно и на своя народ.

Дания

Десетте най-щастливи страни в света

Страната на Ханс Кристиян Андерсен попада в тази класация от най-щастливите страни. Древна история, културни забележителности и красива природа привличат туристите към тази скандинавска страна.

Норвегия

Десетте най-щастливи страни в света

Странно, но факт. Скандинавските страни, които някак смятаме за мрачни и които често се славят с по-висок процент самоубийства, заради липсата на слънце, се оказват всъщност в топ 10 на най-щастливите страни. Ето я и Норвегия, която освен добри крими писатели, се слави с фиордите си, водопади, стотици острови, Лапландия и дядо Коледа, глетчери и приказно красив национален парк.

Канада

Десетте най-щастливи страни в света

Добре разбираме защо една от най-добре устроените в социално отношение страни попада в топ листата на най-щастливите. Но не това е причината да видим Канада тук. По-скоро щастие носи нейната изумителна природа в съчетание с космополитните Торонто и Монреал, където пък може да се насладите на филмови фестивали, модни събития, изкуство и страхотни ресторанти и заведения.

Финландия

Десетте най-щастливи страни в света

Наистина е изненадващо! Как страни като Исландия, Финландия, Норвегия побеждават слънчевите и толкова цветни Испания, Португалия, Коста Рика, например. Финландия очарова с различна култура, средновековни замъци, готически катедрали, романтични екскурзии и Северно сияние.

Холандия

Десетте най-щастливи страни в света

Лалета, вятърни мелници, сирене, романтичен полъх и…кексчета с трева? Шегуваме се, разбира се, едва ли кексчетата класират Холандия сред „щастливците“. Амстердам е различен и очарователен, Холандия е must-visit дестинация.

Швеция

Десетте най-щастливи страни в света

Това не ни изненадва. Швеция може би бие Норвегия по брой писатели на криминална литература, но не това е причината да е една от десетте най-щастливи страни. Галерии, древна архитектура, спортни събития, зашеметяваща природа – всичко на едно място! А Стокхолм, подобно на Амстердам, е просто задължителен за посещение.

Нова Зеландия

Десетте най-щастливи страни в света

Необясним магнетизъм витае около Нова Зеландия. Не очаквайте да видите елфи, орки и хобити, но ако посетите тази страна може да повярвате, че сте в Средната земя.

Десетте най-щастливи страни в света

Нова Зеландия е една от най-красивите страни в света. Може би това обяснява защо и жителите ѝ са сред най-щастливите хора.

Австралия

Десетте най-щастливи страни в света

Ах, тези сладки коали! И плажове, които спират дъха! Скуба дайвинг на Големия бариерен риф? Да, разбира се! Трекинг в Аутбек? Няма проблем! Австралия предлага безброй приключения и това очевидно прави австралийците щастливи.

 

Може да харесате още

Оставете коментар