Home Кино Дисни ще прави игрални филми по над 20 от класическите си анимации

Дисни ще прави игрални филми по над 20 от класическите си анимации

от elated.firefly
0 коментар 67 преглеждания

Вече гледахме „Красавицата и звярът“ през март с участието на Ема Уотсън в ролята на Бел. Дисни обаче се подготвят да вдъхнат нов живот на много други от най-популярните си анимации.

През 2015г студиото закупи сценарии за „Мулан“. Игралният филм трябва да излезе по кината на 2 ноември 2018г. Историята е за млада жена, която се дегизира като мъж, заема мястото на баща си във война и спасява Китай.

„Цар лъв“ също ще се превърне в игрален филм. Младият Симба и неговите приятели Тимон и Пумба ще трябва да спасяват царството си от злия Скар. Джон Фавро, режисьор на „Железният човек“ и на игралния „Книга за джунглата“ ще бъде режисьор. Все още не е ясно кога филмът ще излезе по екраните.

Тим Бъртън ще режисира игралния „Дъмбо“ – римейк на анимацията от 1941г за млад слон, който е подиграван заради големите си уши. Във филма няма да има истински слонове. Според информацията досега, ще бъде използвана компютърна анимация. Няма премиерна дата.

Дисни ще възродят „Мечът в камъка“ от 1963г, който разказва за младия крал Артур и живота му като сирак под крилото на магьосника Мерлин. Римейкът ще бъде написан от сценариста и продуцент на „Игра на тронове“ Браян Когман.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Не само принцесите ще си имат нови филми. Един от принцовете (от Пепеляшка или Снежанка) също ще си има свой филм.

Джинът от „Аладин“, озвучаван от Робин Уилямс в класиката от 1992г, получава своя предистория, наречена „Джинове“, която ще разкаже за това как се е озовал в лампата.

И самият Аладин ще има римейк. Ще го режисира Гай Ричи.

Глен Клоуз игра злата Круела де Вил в игралния „101 далматинци“ от 1996г, но Ема Стоун ще я играе в „Круела“ – филм за историята на злодейката.

Дисни ще прави игрална адаптация на „Мечо Пух“, анимиран за първи път през 1966г. Според слуховете, във филма Кристофър Робин ще посети старите си приятели от гората.

„Питър Пан“ има безброй версии, но Дисни ще прави римейк на своя анимационен филм от 1953г. Дейвид Лаури, който режисира „Драконът на Пийт“, ще се заеме с филма.

Феята Камбанка също ще има свой игрален филм, като в главната роля ще е Рийз Уидърспуун.

„Пиникио“ е вторият анимационен филм на Дисни, излязъл през 1940г. Ще бъде адаптиран в игрална версия, която ще е слабо базирана на оригинала.

Още преди да излезе римейкът на „Книга за джунглата“, студиото вече е планирало продължение. Очаква се Джон Фавро да се завърне на режисьорския стол.

Анджелина Джоли отново ще играе Малефисънт в продължението на римейка на „Спящата красавица“, който видяхме през 2014г.

Дисни работи също по игрална версия на първата си анимирана класика, „Снежанка и седемте джуджета“. Във филма ще има нова музика от Бендж пасек и Джъстин Пол, които писаха песните за хитовия филм „Ла Ла Ландия“.

Освен това, друг филм ще разкаже за сестрата на Снежанка, Роуз Ред от приказките на Братя Грим. Филмът ще е за приключенията й с джуджетата в опит да спасят Снежанка, след като отхапва от отровната ябълка. Еван Дохърти, който написа сценария на „Снежанка и ловецът“ с участието на Кристен Стюарт, работи по проекта.

Дисни ще пусне собствен римейк на „Малката русалка“ с нова музика от Лин-Мануел Миранда и Алан Менкен, докато Universal вече работят по свой.

Студиото води преговори за римейк на „Джеймс и гигантската праскова“, който беше адаптиран в стопмоушън филм през 1996г.

Любимите ни „Чип и Дейл“ ще се появят за първи път на големия екран в игрален филм, съчетан с компютърна анимация.

Дисни ще прави филм за един от най-мрачните си герои – Чернабог – демонът от „Фантазия“. Персонажът участва в 11-минутен сегмент с името „Нощ на голата планина“. Той е странен избор за самостоятелен филм, тъй като олицетворява дявола и е доста нетипичен за Дисни. Според информацията към момента, студиото ще направи като с Малефисънт в „Спящата красавица“. Там един от най-мрачните злодеи беше хуманизиран, разказвайки миналото му.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар