Home Любопитно Драматичната история на полубългарина Андре Гиганта

Драматичната история на полубългарина Андре Гиганта

от izumitelno
0 коментар 7,K преглеждания

Едно от най-известните лица в историята на кеча е Андре Гиганта. Хората, които се интересуват от този вид шоу, вероятно знаят, че той е бил сред най-добре платените кечисти. Малцина обаче са наясно с факта, че във вените на Андре Рене Русимов е течала и българска кръв.

Русимов идва на бял свят във Франция в семейството на български емигрант и жена от полски произход. Още в ранна възраст става ясно, че Андре страда от гигантизъм, а с годините огромният му ръст започва да прави все по-голямо впечатление на околните. Едва 12-годишен, полубългаринът достига удивителната височина от 1.90 м, а теглото му надхвърля 100 кг.

 

Драматичната история на полубългарина Андре Гиганта

Гигантските размери на Андре обаче се оказват неговото огромно предимство. След като започва да се занимава с кеч, той добива все по-голяма популярност. Пристигайки в САЩ, Андре получава прякора Гиганта и се превръща в един от най-добрите състезатели в този вид борба. Успява дори да получи роли във филми.

Но заболяването на Андре му носи както слава, така и огромни проблеми. Заради естеството на своя здравословен проблем той често изпитва жестоки болки. Опитвайки се да ги облекчи, посяга към алкохола и това влошава допълнително състоянието му.

С височина над 2.20 м, Русимов многократно е съветван от медиците да се откаже както от кариерата си, така и от спиртните напитки. Но той е на върха на славата и се опитва да извлече най-доброто от момента.

За жалост, здравословните му проблеми се влошават все повече с времето и така през 1993 година известният кечист издъхва вследствие на сърдечна недостатъчност.

 

инфо: sanovnik.bg

Може да харесате още

Оставете коментар