Home Любопитно 13 знака, които ще ви помогнат да разберете какво иска бебето, преди да проговори

13 знака, които ще ви помогнат да разберете какво иска бебето, преди да проговори

от izumitelno
0 коментар 390 преглеждания

Родителите винаги са разочаровани, опитвайки се да разберат какво се опитва да каже бебето им и какво иска, преди да може да говори. Комуникацията може да бъде трудна и дори невъзможна между родителя и бебето, преди те да станат пълнолетни, за да могат да говорят.

Въпреки това, има начини да разберат какво точно иска бебето им. Бебетата дават много знаци чрез смях и плач, които могат да помогнат на родителите да разберат какво се опитва да предаде бебето им.

13 знака, които ще ви помогнат да разберете какво иска бебето, преди да проговори

Много родители разбират какво означават звуците, жестовете и виковете на бебето, но те обикновено са погрешни. Има полезни методи, с които да разбирате вашето бебе.

Това са характерните знаци, които можете да наблюдавате при бебето:

Начинът, по който бебето плаче:

Сънния плач
– Бебетата не се различават. Когато искат да спят и не могат, техният вик ще звучи свирепо и ще разтрият очите и / или ушите.

Плачът на глада
– Въпреки, че това може да започне като викащ вик, ако бебето не бъде хранено или не му се отговори, това може да стане истерия. Ако бебето върти главата си и издава мляскащи звуци с устата си, това означава, че е гладно.

Плачът на болката
– Този плач е по-силен и по-постоянен от всички други. Когато бебето изпитва болка, плачът му става все по-истеричен и силен. Ако бебето се изтощи от плач, викът му ще стане тих и изморителен.

Плач на дискомфорт
– Когато бебето е твърде студено, прекалено горещо или се нуждае от смяна на пелените, викът му ще бъде прекъснат и раздразнен. То ще се върти неконтролируемо или ще движи тялото си.

Викащ плач
– Когато бебето плаче около 5-6 пъти, след което спира и след това продължава да плаче след 20 секунди, най-вероятно бебето иска някой да дойде и да го вземе. Ако никой не дойде да го вземе, този цикъл от викове ще продължи.

Психологически плач
– Този плач е скърцащ и това се дължи на дискомфорта на бебето, защото то чувства от подуване на корема, газ, уриниране или дефекация.

Плач, породен от някакъв дискомфорт от мястото, където се намира
– Този плач може да бъде причина за няколко различни неща. Въпреки това, ако бебето е просто отегчено или недоволно от мястото, където се намира, то ще подскаже за това чрез разочарование и плач.

Начинът, по който се движат:

Извиване наобратно
– Това движение е, когато бебетата изпитват колики или болки и е специфично за бебета под 2 месеца. Когато движението се извършва след ядене, това означава, че те са нахранени. Въпреки това, ако бебето прави това движение в процеса на хранене, то може да е причина за рефлукс. Освен това, ако бебето, което е по-голямо от 2 месеца, прави това движение, има вероятност просто да е уморено.

Свиване на юмручетата
– Бебетата обикновено свиват юмруци, когато са гладни. Ако забележите свиване на юмруци в началото, ще се спасите от избухливите викове, които бебето ще предаде.

Хващане на ушите
– Хващането на ухото обикновено показва, че бебето изследва неговите черти, освен ако го прави постоянно. Ако това движение е устойчиво, най-добре е да се консултирате с вашия педиатър.

Махане на ръчичката
– Това движение е, когато бебето се стряска от ярки светлини, силни шумове или внезапно събуждане. Това просто означава, че бебето се е уплашило.

Ротация на главата
– Това движение за повечето бебета е успокояващо движение. Те ще въртят главата си, ако заспиват или се опитват да се успокоят.

Повдигане на крака
– Това движение означава колики и болки в корема. С това движение бебетата се опитват да облекчат болката си.

Може да харесате още

Оставете коментар