Home Загадки Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?

от izumitelno
0 коментар 271 преглеждания

Световната мрежа кипи от изображения на Google Earth на Антарктида, които сякаш показват пирамиди в ледения пейзаж.

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?
Изображенията показват нещо, което изглежда като три пирамиди с четири страни, подобни на известните пирамиди в Гиза, Египет. Възможно ли е това да са автентични, направени от човека пирамиди, създадени от древна цивилизация?

Кой е направил пирамидите?

Има множество теории за произхода на тези пирамиди. Някои от по-противоречивите предположения са, че пирамидите са останки от предишна атлантическа цивилизация в Антарктида, или че са били построени от извънземни.

Други изследователи предполагат естествено геологично обяснение за пирамидите в Антарктида. Тези учени предполагат, че „пирамидите” може всъщност да са нунатаци.

Нунатаците са планински върхове, които се подават от леда и са по-високи от заобикалящия ги терен.

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?

 

Изследването на д-р Чарлз Хапгуд

Две от „антарктическите пирамиди” могат да се намерят на около 16 км от брега. Третата пирамида се намира близо до крайбрежието.

Откриването на тези пирамиди предполага, че Антарктида може да е била обитавана от човеци преди около 6000 години. Точно около това време човекът строял пирамиди в Стария свят.

Изследването на Чарлз Хапгуд подкрепя възможното съществуване на древна цивилизация на един континент, който сега е покрит с лед.

В „Карти на древните морски царе” д-р Чарлз Хапгуд публикува картата на Антарктида на Пири Реис. Тази карта от 16 век шокира света, понеже показва как е изглеждала Антарктида без лед.

Картата на Пири Реис е намерена в Турция. Турски военоморски офицер изпратил картата до Хидрографското бюро на военоморските сили на САЩ през 1953 г.

М. И. Уотърс – главният инженер на Бюрото – изпратил картата до Арлингтън Х. Малъри за оценка. Малъри отсъдил, че картата е напълно точна и че може да е копие на крата, направена преди 6000 години.

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?
Карта на света от отоманския адмирал Пири Реис, направена през 1513 г.

Потвърждаване на картата на Пири Реис

Картата на Антарктида на Пири Реис е много точна. Изполвайки сеизмични звуци и сонар, учените открили, че под ледената шапка крайбрежията, планинските вериги, платата и т.н. върху картата на Пири Реис съвпадат с Земята на крализа Мод, Антарктида.

Олхаймър – водач на британско-шведската експедиция до Антарктида – пише на Хапгуд следното писмо:

„Драги професор Хапгуд,

Молбата Ви за оценка на определени необичайни характеристики на картата на Антарктида на Пири Реис от 1513 г. беше разгледана от тази организация. Твърдението, че долната част на картата изобразява бряг „Принцеса Марта” на „Земята на кралица Мод”, Антарктид, и полуостров „Палмър”, е приемливо. Намираме, че това е най-логичното и при всички вероятности най-правилната интерпретация на картата.

Географският детайл, показан в долната част на картата съвпада много забележително с резултатите от сеизмичния профил, направен през върха на ледената шапка от шведско-британската антарктическа експедиция от 1949 г. Това показва, че на бреговата линия е била съставена карта, преди да бъде покрита от ледената шапка. Тази част от Антарктида без лед.

Ледената шапка в този регион сега е около миля дебел. Нямаме никаква представа как данните върху тази карта могат да се съгласуват с предполагаемото състояние на географските познания през 1513 г.” – Харълд З. Олхаймър, лейтенант-полковник от Въоръжените сили на САЩ.

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?
Нунатакът Ахелой – естествено образувание

Писмото от Олхаймър потвърждава теорията на д-р Чарлз Хапгуд, че картата на Пири Реис вероятно е била копирана от карта, направена в древни времена.

Д-р Чарлз Хапгуд пише в „Карти на древните морски крале”, че е бил сигурен, че макар и картата на Пири Реис да е съдържала ширини и дължини, парцелирани в прави ъгли според традиционната равнинна геометрия, тя трябва да е била базирана на по-ранна карта.

Хапгуд бил сигурен, че картата е била с древен произход, понеже създателят на картата на Пири Реис използвал сфероидна тригонометрия, за която се смята, че е изобретена през 18 век, въпреки че картата на Пири Реис е датирана към 1513 г.

Независимо какъв е произходът на снежните пирамиди, откриването на тези мистериозни особености ще повиши спекулациите за възможното човешко население на Антарктида в скорошната история.

Древни пирамиди в леден пейзаж: Имало ли е древна цивилизация на Антарктида?
Антрактически пирамиди: 79°58’39.2″S 81°57’32.2″W

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар