Home Загадки Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета

Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета

от izumitelno
0 коментар 1,8K преглеждания

Сякаш знаците от Наска не са достатъчно мистериозни – има над 800 прави линии, 300 геометрични фигури и 70 животински и растителни скици в Наска – ако наложите линиите от Наска върху цялата планета, те се събират на едно ОПРЕДЕЛЕНО място, и е невероятно къде се срещат.

Знаците от Наска, намиращи се в Наска, Перу, грабват въображението на историци, изследователи и туристи от десетилетия.

Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета

Линиите – видими само от въздуха – били забелязани през 1927 г., когато авиолиниите започнали да летят над Перу и пътниците съобщавали, че виждат странни линии, фигури и форми на земята.

Досега изследователите са описали 800 прави линии, 300 геометрични фигури и 70 животински и растителни скици, наричани също биоморфи. Никой не може да каже със сигурност какво е тяхното значение, защо са били създадени, кой точно ги е направил и защо са видими само от въздуха.

Вярва се, че са били създадени от древната Наска култура, като най-голямата от откритите в Наска фигури се простира върху изумителните 200 метра в диаметър. Културата Наска процъвтявала в сухия регион на Перу между 1-ви и 2-ри век сл.Хр.

Древната култура Наска принадлежала към древна праисторическа цивилизация, която успяла чрез инженерни техники да изкара вода на повърхността с цел напояване.

Най-дългият глиф в Наска е около 15 метра дълъг.

Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета

Легендите на Наска предполагат, че Виракоча – богът създател на инките – възложил направата на знаците в Наска преди хиляди години.

Истината е, че не знаем защо са били създадени. Има много теории, обясняващи знаците от Наска.

Археологът Йохан Райнхард теоретизира през 1985 г., че знаците от Наска са масивни фигури, използвани в религиозни практики, в които древните почитали божества, свързвани с водата и реколтата.

Няколко теста, извършени от учени от Дрезденския университет, показват че електрическата проводимост е 8000 пъти по-висока върху знаците от Наска, отколкото до тях.

С дълбочина между 10 и 30 сантиметра, най-известните знаци от Наска са Колибрито, Кондорът, Астронавтът и Паякът.

И докато множество въпроси и енгими обграждат знаците от Наска, има някои, които са се питали какво би станало, ако се наложат всичките знаци от Наска върху земното кълбо.

Един потребител на YouTube прави точно това и резултатите според мнозина са зашеметяващи.

Защо ли? Защото ако наложите линиите, използвайки Google Earth, върху цялото земно кълбо, те се събират в една определена точка: Ангкор Ват – храмов комплекс, намиращ се в Камбоджа и един от най-големите религиозни паметници на планетата със зашеметяващите 162.6 декара по размер.

Ето видеото:

И въпреки че на някои може да им се стори изключително интересно, че Наска се равнява на другия край на Земята с Ангкор Ват, истината е, че камбоджанският храм е диаметрално противоположен на Наска.

Диаметрално противоположна точка на повърхността на сфера е точката, която е така разположена, че ако се начертае линия от едната точка до другата, тя преминава през центъра на сферата и образува точен диаметър.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар