Home Любопитно Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

от izumitelno
0 коментар 19,K преглеждания

Независимо дали имате четириног космат приятел, вероятно сте виждали куче да накланя главата си от едната страна на другата в даден момент от живота ви. При този сладък навик, най-добрият приятел на човека гледа към теб с широки, невинни очи, докато стоиш пред него, (най-често докато му говориш), искайки нещо конкретно или нищо особено.

Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

Вероятно всички сме съгласни, че въртенето на главата е очарователно. Но защо го правят? Според експерти по животните, този навик  се дължи на усиления им опит да се съсредоточат върху нещо и да го разберат. Оказва се, че малките космати приятели имат способността да разбират езиковите и речевите ни модели, както и израженията на лицето ни, движенията на тялото ни. Когато кучето наклони главата си, това означава, че то се опитва да разбере какво казвате!

Интонацията в гласа ви служи като улика за кучето ви. Ако кажете „Искаш ли на разходка!“ – с щастлив и оптимистичен тон, кучето ви вероятно ще  го възприеме и ще се развълнува. Развълнувания, висок тон позволява на кучето ви да разбере, че предстои нещо, което обича! Това може да е награда, играчка или разходка из квартала.

Ако кучето ви може да сяда, да стои на място, да дойде, като го повикате, да се преобърне или да разпознае други команди, това е доказателство, че вашият космат приятел наистина разбира човешкия език. Кучетата могат също да разберат думи като „не”,” играчка”, „лакомство” или „разходка”.

Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

Можете да се изненадате да научите каква голяма част от вашия език, кученцето ви е способно да разбере! Когато започнете да говорите на куче и то накланя глава, това е знак, че се концентрира и се опитва да хване думи, които той знае. То може и да не разбере: „Хей приятел, искаш ли да отидеш на …“, но когато добавиш „разходка“, ще видиш, че ушите му се изправят и опашката му започва да маха. Може дори да чуете одобрителен лай!

Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

При много породи муцуната може леко да възпрепятства виждането на кучето. Наклонът на главата позволява на вашето кученце да вижда по-добре, за да се съсредоточи върху езика на тялото и жестовете на ръцете, докато говорите. Също така им позволява да чуват по-добре! Следващият път, когато кучето ви направи очарователен наклон с главата си, се наслаждавайте на сладката гледка и знайте, че вашият космат приятел е нетърпелив да общува с вас!

източник:beu.bg / автор: anicabanitza

Може да харесате още

Оставете коментар