Home Любопитно Той си заслужи славата на най-красивия кон на света (Видео)

Той си заслужи славата на най-красивия кон на света (Видео)

от izumitelno
0 коментар 279 преглеждания

Той е от прекрасната порода Фризийски кон и напълно заслужи славата си на най-красивия жребец на света. Видео с Фридрих Велики не спира да обикаля интернет и да предизвиква възхищение сред милиони хора по света. Във Фейсбук е създадена и група на почитателите му, която има десетки хиляди фенове, които се увеличават ежедневно. Неговата най-отличителна черта е невероятно буйната му грива, която, съчетана с величествената осанка и естествена пъргавина наистина го правят неземно красив. За щастие на собствениците си, Фридрих Велики даде и поколение, а според експерти синът му на този етап по нищо не отстъпва на родителя си и гордо носи неговите изумителни черти. Фризийските коне са познати в Европа като една от най-древните породи.

Той си заслужи славата на най-красивия кон на света (Видео)

Името си дължат на област в северна Холандия, където са били развъждани успешно. Породата става много популярна, след като попада в полезрението на киноиндустрията. Фризийски коне участват успешно в хитови продукции като „Маската на Зоро“ и „Хрониките на Нарния“. Насладете се на невероятната красота на Фридрих Велики.

Фризийските коне се отличават с изключителната си елегантност и грация, а също така имат и лесно разпознаваем вид. В продължение на няколко века тази порода е успяла да запази пълната гама от универсални качества.

Фризийският кон е великолепно животно. Ръстът на индивида достига 160-165 см. В допълнение, конете от тази порода принадлежат към категорията тежки животни и притежават силна физическа форма.
Теглото на индивида е 600-680 кг.

Най-важната характеристика на естеството на фризовете е тяхната уравновесеност.

Тези черни гиганти са известни с мекото си и приятелско разположение. Конете са много добродушни както за възрастни, така и за деца. Но зад външната спокойствие и прохлада има енергичен темперамент. Тази комбинация позволява използването на коне за любителски разходки, както и за професионално каране.
В допълнение, представителите на фризовете имат отлична памет и висока производителност, те са любопитни. Всички тези качества спомагат за бързо и лесно обучение на животните.

Отбелязваме и относителната непринуденост на тези гиганти. Фризовете променят добре промените в атмосферните условия. Но в същото време конете са малко по-капризни по отношение на качеството и състава на храната.
Насладете се и на видеото:

Може да харесате още

Оставете коментар