Home Забавно Златните правила на британската корона, които дори кралицата трябва да спазва

Златните правила на британската корона, които дори кралицата трябва да спазва

от izumitelno
0 коментар 29 преглеждания

В нашия свят няма никой, който да стои над закона. И ето го доказателството – едно от най-известните кралски семейства в света, въпреки произхода, титлите и позицията си в обществото, трябва да се подчинява на някои правила.

Поне шест гарвана трябва да живеят в Лондонската кула.

Легендата разказва, че ако всички гарвани напуснат Кулата, монархията ще падне. Така още от времето на Чарлз II популацията на птиците е строго наблюдавана.

Членовете на кралското семейство не бива да бъдат докосвани.

По принцип това е добре известно правило, което често се нарушава.

Кралските особи не гласуват.

Причината, поради която кралското семейство не може да изказва пристрастията си по политически въпроси е, че техният глас може да окаже значително влияние върху общественото мнение, а това не е напълно справедливо.

Кралските особи не могат да заемат политически постове.

По същата причина, както по-горе, за да се изключи всякаква възможност за въздействие върху общественото мнение и използването му за лични цели.

Те не играят „Монополи“.

Това е твърде много, но фактът си е факт. През 2008 г. принц Андрю, херцог на Йорк, вторият син на кралица Елизабет, спомена, че им е забранено да играят „Монополи“ у дома, защото играта се смята за твърде вредна.

Не могат да ядат ракообразни.

Може би това е по-скоро предупреждение, отколкото правило, но много членове на кралското семейство, включително кралицата, не ядат миди или ракообразни поради възможна алергична реакция или страх от отравяне.

Задължени са да спазват реда на титлите си по време на процесии.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Има строги правила по отношение на реда по време на шествия. Например, на сватба членовете на кралското семейство са длъжни да влизат според титлата си – след кралицата, разбира се.

Не могат да бъдат католици.

Въпреки че този закон беше променен през 2011 г., самото кралско семейство трябва да остане вярно на англиканската църква.

Етикетът е изключително важен.

Членовете на кралското семейство са длъжни да се обличат според правилата на благоприличие – стилът им трябва да бъде елегантен и изискан, но скромен.

Да приемат подаръци.

Всички членове на кралското семейство са длъжни да приемат всякакви подаръци от всеки с искрена учтивост и признателност.

Не могат да пътуват заедно.

Да не се пътува заедно на дълги разстояния е едно от основните правила за преките наследници, особено в онези времена, когато пътуването е било опасно събитие. В нашия век всичко е станало по-удобно и по-безопасно, така че това правило често не се спазва.

Коледа е семеен празник.

Традиционно, всички членове на кралското семейство всяка година празнуват Коледа в компанията си. Въпреки това, Катрин, херцогинята на Кеймбридж промени дългогодишната традиция, когато пожела да празнува празника само със семейството си.

Когато кралицата приключи с храненето, другите също го правят.

Всички, които имат късмета да вечерят с кралицата, включително членовете на нейното семейство, трябва да следват едно просто правило – трябва да следват нейните движения. Ако тя приключи своето хранене, останалите също трябва да го направят.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар