Home Любопитно Скандалните любовни авантюри, променили историята ни

Скандалните любовни авантюри, променили историята ни

от izumitelno
0 коментар 11,3K преглеждания

Няколко любовни афери са променили света, за да е такъв, какъвто го познаваме сега. Любовта е едно от най-силните чувства и това може да се докаже, като погледнем назад в историята.

Скандалните любовни авантюри, променили историята ни

Парис и Елена

Една от най-епичните войни в човешката история е водена заради Хубавата Елена. Тя е била съпруга на микенския цар Менелай, когато я посещава младият принц на Троя – Парис. Двамата се влюбват и Елена напуска съпруга си.

Рогоносецът обаче не се примирява и заедно с брат му Агамемнон подемат война срещу Троя и накрая я превземат, унищожавайки един от бележитите градове на Античността. Парис е убит по време на сражение, а Елена се омъжва за по-големия му брат Дейфоб.

Принц Едуард и Уолис Симпсън

 

Царуването на британския принц Едуард е едно от най-кратките, които монархията познава. Причината за абдикацията е любовта му към американката Уолис Симпсън. Тя имала два развода, заради което нито църквата, нито парламентът или народът одобрявали връзката на престолонаследника.

След смъртта на баща му Джордж V Едуард обявява, че няма да присъства на коронацията, ако му откажат брак с Уолис Симпсън. След кратко царуване той решава да напусне престола, но да се ожени за любимата си. След Едуард се възкачва Елизабет II.

Екатерина Велика и Григорий Потьомкин

Аферата им разцъфтява след мистериозната смърт на руския цяр и съпруг на Екатерина – Петър III. Говори се, че и преди това двамата са били любовници и благодарение на Григорий императрицата успява да детронира практически своя съпруг.

Екатерина и Григорий завладяват ключови територии по Черно море, а когато военноначалникът не успявал да задоволи страстите на императрицата, намирал по-млади мъже, които да го заместят.

Хенри VIII и Ан Болейн

Любовната история на тази двойка е вдъхновение за множество филми и книги, тъй като любовта на Хенри VIII към Ан Болейн е причината Англия да скъса с римокатолическата църква и да се присъедини към протестантството.

Двамата стават любовници, когато кралят е женен за Катерина Арагонска. За да прекрати брака си с нея и да се ожени за Ан Болейн, той се присъединява към протестантството. Ан обаче не му ражда мечтания син и след кратко царуване е обвинена в изневяра, кръвосмешение, магьосничество, държавна измяна и обезглавена.

 

инфо: sanovnik.bg / АНТОНИЯ Р.

Може да харесате още

Оставете коментар