Да превърнеш собствената си коса в изкуство – урок от африканската художничка Летисия Кай

Творчеството на креативната Летисия Кай е добило широка популярност сред публиката – повече от 167 000 последователи в Инстаграм следят за всяка следваща скулптура на африканката. Красавицата създава невероятни произведения на изкуството само с косата си. Изумително.

Въпреки младостта си, художничката Летисия Кай (Laetitia Ky) е открила как да превърне това, което и е дадено по рождение от Бога в нещо уникално – тя превръща собствената си коса в шедьовър. 22-годишната жителка на Кот д”Ивоар е открила къде да изобрази своя неповторим талант и креативни идеи, а именно върху собствената си глава. Направата на творбите от коса отнемат различен период от време – от 20 минути до 2 часа. Колкото повече декоративни елементи има, толкова по-сложна е композицията.

Чрез творбите си, тъмнокожата хубавица се обръща към хората с призив за повече любов, равенство, толерантност и свободно изразяване на отношението им към политиката и социалните проблеми. Снимките са взети от нейния профил в инстаграм, където можете да видите още нейни снимки.

Ето и нейното изкуство:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =