Home Изкуство Хиперреализмът на Патрик Крамер

Хиперреализмът на Патрик Крамер

от izumitelno
0 коментар 58 преглеждания

По правило художниците притежават не само талант, но и голяма доза усърдие, въображение, търпение, буден ум, познания и амбиция за постигане на велики дела.

Всеки художник има уникална техника, но някои се различават по удивителното изпипване на детайла, с което картината става като истинска.

Подобно внимание към детайла изисква не само огромна концентрация и търпение от страна на майстора, но и страшно много време. Да не говорим за въображението, душевността и любовта, които влагат художниците във всяка своя творба. Именно душевността различава картината от фотографията.  Така се появява хиперреализмът.

Хиперреалистичната живопис представлява обособен поглед към действителността. Появила се е в средата на XX век и продължава да се утвърждава като жанр на изкуството.

Идва от латинското – „realismus“, което означава  ясен, истински и гръцкото – хипер, което се превежда като излишък.

Историци на изкуството и критици използват терминът „нова същественост“ и хиперреализъм като едно цяло.

Представата на художниците за хиперреализъм в живописта е базирането на фотографски точното възпроизвеждане на действителната живопис, която естествено съчетава реалното и драматичното отчуждаване.

За хиперреализмът е характерно да има прецизност и безгрижие, възпроизвеждане на действителността, без емоции от страна на художника. Така винаги се постига фотографска прецизност при пресъздаване на рисувания обект – понякога дори не може да се разбере дали това е картина или снимка.

Често е сравняван с попарта – причината е, че и в двата стила понякога се получава прекалено наблягане върху натурализма и прагматизма.

Търговски обучения - myjobistosell.com

В двата стила се използват разнообразни техники на рисуване – акварел, маслена или акрилна живопис, графика, пастели.

Хиперреализмът се поделя на три основни жанра: натюрморт, пейзаж, портрет.

Един от художниците, които рисуват в жанра хиперреализъм е Патрик Крамер, който издига маслените картини до едно съвсем ново ниво. Неговите творби с нищо не се различават от професионално заснети фотографии. Картините на художника изобразяват хора, сгради, както и цветя и предмети. Насладете се на някои от неговите картини тук:

 

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар