Home Вдъхновяващо Да рисуваш върху сняг (Видео)

Да рисуваш върху сняг (Видео)

от izumitelno
0 коментар 17 преглеждания

Британецът Саймън Бек (Simon Beck) се занимава със снежните си рисунки повече от 10 години. 59-годишният художник, който сам нарича себе си „първия в света и най-известен снежен художник“ работи мащабно – най-големите му творби имат размери от 100 на 100 м, което общо взето се равнява на две футболни игрища. По-сложните му картини отнемат около 12 часа.

Работата на Саймън не е никак лека – преди да започне да работи по същинската част винаги скицира проекта си на хартия и предварително изучава терена, който ще използва за работата си. Той е толкова прецизен, че дори използва компас, за да е всичко както трябва.

Когато бил млад, Саймън станал шампион на Великобритания по спортно ориентиране, а през 2004 г. решил да започне да се занимава със снежните си гоблени.

Ето какво казва той: „Основната причина да започна да се занимавам с това беше, че вече не можех да тичам нормално заради проблеми с крака си.

Така че обикалянето по равен сняг се оказа най-малко болезненият начин да се раздвижвам“.

Работата на художника е добила такава популярност, че дори новозеландска фирма за бельо се заинтересувала от него дотолкова, че включила творбите му в бранда си.

Последната му творба се намира в Сибир, близо до град Якутск и се появява в руския филм „Дракони“.

Тъй като обича да експериментира, Саймън използва и пясъчните плажове за свое платно.

Насладете се на изкуството на Саймън Бек (Simon Beck):

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар