Home Любопитно Какво да правим със златото, наследено от починали роднини

Какво да правим със златото, наследено от починали роднини

от izumitelno
0 коментар 4,4K преглеждания

Възможно е златните ценности на семейството не винаги да предизвикват възхищение, сладки помени и наслада

Говорим за един определен вид бижута. Някои от тях преди това може да са принадлежали на роднина, който е напуснал този свят завинаги. Трябва ли да носите такива накити? И какво е редно да се прави с тях?

 

Какво да правим със златото, наследено от починали роднини
снимка: popantofi

Истински ценно

Ето какво споделя жена на име Надежда в една от многото групи във Фейсбук.

Любимата ми баба почина преди 10 години и от нея останаха някои напълно непонятни за мен „ценности“. Не питайте за подробности, но това бяха златни коронки. Нямах представа какво да правя с тях. Дълго време просто се страхувах да ги докосна.

Ситуацията беше разрешена след среща с един невероятен бижутер. Една приятелка ми го препоръча, защото дъщеря ми случайно скъса любимата си верижка и бижуто трябваше да се ремонтира. Дълго време не успях, но все пак реших да попитам майстора дали се занимава с промяна на зъбни коронки на починали хора. На което бижутерът се усмихна добродушно и каза, че с голямо удоволствие ще направи от тях нещо друго за мен. „

Полезни съвети

Трябва да се знае, че не се забранява носенето на бижута от роднини, които са се споминали. Може би има само едно предупреждение в тази ситуация. Би било хубаво това да са бижутата на хора, с които сте били в топли и приятелски отношения през живота си. Ако починалият не е бил много подкрепящ, ако не сте си били близки, тогава е възможно да се появи известен дискомфорт при носенето.

Бижутата на починали роднини могат да се носят като вид талисман. Това е позволено. Но в същото време не се препоръчва такова нещо да се превръща в култ, амулет, специален знак, за да му се придаде специално значение и сила. Това може да противоречи на някои религиозни канони.

Ако златното бижу не представлява специален спомен за човека, който го е получил, тогава можете да го замените. Някои бижутерийни магазини предлагат замяна на златото на клиента за тяхно бижу от асортимента. Разбира се, в такава ситуация може да се изисква парична такса от клиента.

Сложно положение

Друга жена признава, че има доста златни бижута, останали от майка ѝ и от родителите на съпруга ѝ, с когото отглеждат 4 деца. „Няма да нося чужди бижута. Може да си помислите, че съм неблагодарна, добре, добре, няма да го отрека. Но няма и да крия, че златните накити на моята майка, свекърва и свекър, които са починали, държа на сигурно място. Животът сега е труден. Изведнъж може да имаме спешна нужда от пари, имаме 4 деца, въпреки че и двамата работим. Това е един вид застраховка… или нещо като бели пари за черни дни. „

Какво все пак да се направи със златните бижута на роднините?

Не бързайте да се сбогувате с бижута, които сте наследили от близките. Може би част от тях имат някаква по-особена стойност. По-добре е да се свържете с бижутер за професионален съвет. Би било много разочароващо да не забележите нещо стойностно, което си струва да запазите такова, каквото е. Затова отделете време и вземете решение на трезва глава.

Източник: woman.ru / popantofi.com

Може да харесате още

Оставете коментар