Home Любопитно Интересни факти за Интернет, за които малко хора знаят

Интересни факти за Интернет, за които малко хора знаят

от izumitelno
0 коментар 47 преглеждания

Емотиконите са на повече от тридесет години


Първият често използван емотикон бил символът, който изобразява веселия, игрив тон на изпратеното съобщение. Негов автор е американският компютърен учен Скот Фалман, който за първи път изпратил емотикон в съобщение до Интернет през 1982 г.

Първият сайт, качен в мрежата, все още е онлайн


Все още можете да получите достъп до първия сайт, създаден в швейцарския ЦЕРН. Сайтът не бил наличен в продължение на много години, но миналата година беше възстановен.

Интернет под облаците


Когато изкачвате връх Еверест, можете да се насладите на високоскоростен достъп (LTE) до мрежата. Освен това, интернет е достъпен дори на върха, на най-високата планина в света.

Не можете да изгледате всички видеоклипове в YouTube


Всяка минута в YouTube се появяват около сто часа нови видеоклипове. Ще ви отнеме над шестнадесет години, за да гледате всички филми, които са добавени на този сайт само за един ден.

Уеб камерата се появила благодарение на … кафето

Първата в историята, уеб камера е инсталирана в университета в Кеймбридж през 1991 г. на … кафе машина. Благодарение на нея, служителите на университета могат да шпионират дали кафето им е приготвено или не. Мързелът е двигателят на прогреса. Устройството, което записва изображение с резолюция 128х128 пиксела, е свързано към мрежата през 1993г. Осем години по-късно знаменитата кафеварка била продадена на онлайн търг за около няколко хиляди долара.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Колко хора по света имат достъп до Интернет?


До края на годината три милиарда души ще имат достъп до мрежата, тоест почти половината от населението на нашата планета. 2,4 милиарда души използват интернет на мобилни устройства.

Интернет ключове


Звучи почти невероятно: в света има седем много внимателно подбрани хора, които пазят така наречените „ключове от Интернет“. Това са електронни карти, съдържащи шифър, който буквално ви позволява да рестартирате целия Интернет. В случай на глобална хакерска атака „интернет стражите“ ще бъдат незабавно отведени във военна база в Съединените щати, където ще активират своите ключове и след това глобалната мрежа ще бъде възстановена.

Първа реклама в интернет


Първият рекламен банер се появи в мрежата през 1994 г. като част от кампанията на телекомуникационния гигант AT&T.

Бързо нарастваща популярност


Четири години след изобретяването на Интернет, около 50 милиона души са го използвали. За сравнение: били необходими 75 години, за да се създаде такава аудитория от потребители на телефони, 38 години за радио, 13 години за телевизора, а за играта Angry Birds – само 35 дни.

Тонове спам


В световен мащаб има близо четири милиарда активни пощенски кутии за електронна поща. Около 190 милиарда съобщения се изпращат ежедневно от тях. Според проучвания, 80 процента от тези съобщения може да са спам. Интересна е историята за появата на думата спам, която произлиза от името на запазената марка на консервирано месо „Спам“, която стана известна с досадната си реклама.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар