Home Загадки Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

от izumitelno
0 коментар 445 преглеждания

Екип от изследователи открива неотдавна древен комплекс от пирамиди и най-различни структури в отдалечената част на тропическата гора в еквадорска Амазонка. Те документирали обекта доколкото могли, щраквайки няколко изображения на странни структури и артефакти и заснемайки няколко видео клипа.

Този древен град, за който се вярва, че е бил построен и населяван от великани, бил споменаван от индианците в региона, но никой преди това не се бил осмелил да потърси изгубения град.

Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

Но я почакайте. Великаните не са истински.

Но пък еквадорските легенди говорят за древни градове на великани, изоставени от жителите си отдавна, и лека полека тези някога уж величествени градове са превзети от природата през последните няколко века.

Всъщност, не само еквадорските легенди говорят за великани, а и племената по цялото корито на Амазонка си спомнят за съществуването на древна раса великани, които построили процъвтяващи градове много преди човеците с „нормален ръст” да пристигнат в областта.

Подобни истории се срещат по цялата планета, без значение накъде ще погледнем, от Патагония до Северна Америка, от Европа до Азия, древните текстове и устни предания споменават същества с огромни размери, населявали Земята в далечното минало.

И точно такива легенди вдъхновяват група изследователи да тръгнат към една отдалечена част на еквадорска Амазонка, за да търсят „Изгубения Град на Великаните”.

Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

Говори се, че няколко племена използвали Града на Великаните като традиционно място за срещи от незапомени времена и се вярва, че той е бил населен от могъщи духове.

Мястото било свещено за местните и те говорели за строителите му със смесица от страх и почитание.

Причината за това отношение към строителите станала ясна, след като екипът научил за наличието на древни мегалитни структури на обекта.

Най-голямата структура, открита от изследователите, била пирамида 80 метра висока на 80 метра широка и с твърде висок скат, за да се смята за естествено образувание.

Била е построена със стотици големи, необичайно оформени камъни, всеки тежащ приблизително 2 тона. На върха на структурата има плоска повърхност, която може би е била използвана като церемониална или жертвена платформа.

Близо до пирамидата изследователите намерили много артефакти, издялани от камък.

„Това прилича на павирана стена, стара улица или площад с 60 градусов ъгъл, може би покрив на по-голяма структура”, казва френско-американският археолог Беноа Дювернюл. „Много от камъните са били перфектно подредени, имат остри ъгли и изглеждат сякаш са били изваяни от човешка ръка.

Защитният почвен слой е запазил гладка повърхността на камъните. Също така показва и наличието на подобна на цимент субстанция, използвана да скрепява камъните един към друг.

Съдейки по очевидната възраст на руините, това би могло да е първият опит за използване на бетон в Америка.

Очевидно строителите на тази древна цитадела са притежавали инженерни познания, доста напреднали за времето си.

Студен душ

И докато изследователите били поразени от мисълта, че са намерили изгубен град – и изгубен град на великани, бих добавил – те били потресени, когато правителството решило да поогледа със собствен екип от експерти.

Както е отбелязано от Брус Бентън на Earth4all.net, „официалният доклад на екипа на еквадорското правителство е със заключение, че обектът е изцяло естествен”.

Беноа Дювернюл и колегите му получили ужасен удар върху надеждите си обектът да бъде правилно разкопан и изследван.

Но въпреки факта, че правителството е определило обекта за естествено образувание, незаслужаващо по-нататъшни проучвания, екипът направил собствено изследване и намерил още „изкуствено изградени структури”близо до злочестия мегалитен обект.

Екипът забелязал няколко изглеждащи като сечива обекта с огромен размер и странни артефакти, подаващи се от земята.

Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

Докато търсенето им на доказателства продължавало, те се натъкнали на съвършено правоъгълни блокове, стъпала от блокове, гладки каменни фасади и любопитно оформени камъни и подобен на цимент хоросан – като глина, когато е мокър, но като камък, когато е сух.

До ден днешен не е направен никакъв по-нататъшен прогрес и откриването на нещо, което някога се е смятало за историческо откритие, бързо било „затъмнено” от противоречия и нежеланието на правителството да се бръкне по-дълбоко за археология, макар и правителствените институции да искали да копаят, само че НЕФТ.

Днес имаме само няколко изображения и два-три видео клипа, които документират, че е това, което изследователите твърдят – отдавна изгубен град на великани, дълбоко във вътрешността на еквадорска Амазонка.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар