Home Любопитно Лъжите, на които богатите хора не вярват

Лъжите, на които богатите хора не вярват

от izumitelno
0 коментар 482 преглеждания

Много от нас ежедневно се самоубеждават в малки бели лъжи. „От още едно парче торта няма да напълнея“ или „Какво толкова, и днес ще си легна късно, няма да ми навреди“ са по-леките варианти. Някои от лъжите, които са свързани с пари, обаче могат да ви възпрат да живеете живота, който искате. А богатите хора са богати, защото са се научили да не им вярват. Ето някои от тях:

„Това наистина ми трябва.“

Трябва да отделяте „искам“ от „необходимо ми е“. Нужен ли ви е най-новият смартфон? Или вечерята в скъп ресторант всеки петък? Богатите хора са наясно какво точно им трябва и какво могат да си позволят.

Лъжите, на които богатите хора не вярват
pixabay.com

„Каквото и да правя, няма да забогатея.“

Кой го казва? Има безброй примери за хора, които са от скромна черга, а стават милионери. Може би най-известният е Опра Уинфри. Ако се убеждавате, че няма да постигнете успех, това наистина никога няма да се случи. Мислете позитивно и търсете възможности.

„Трябва да го купя, защото е на промоция.“

Лъжите, на които богатите хора не вярват
pixabay.com

Пазаруването на разпродажби невинаги ви спестява пари. Ако купувате нещо само защото е на промоция, вие всъщност прахосвате сума, която не сте предвидили. Отново си задайте въпроса дали предметът ви е наистина необходим.

„Заслужил съм го.“

Работили сте много, затова заслужавате да си купите това сако за 200 лв., така ли? Няма лошо да си позволявате някоя глезотия от време на време, но не го правете често. Крайната ви цел е да си осигурите добър живот, а не да харчите големи суми за фриволни неща. Богатите хора започват да правят последното, след като вече са подсигурили бъдещето си.

„Няма да живея вечно.“

 

И затова трябва да харчите безразборно? Като така натрупате дългове и се обречете на стрес и тревоги? Помислете пак. Няма да живеете вечно, но пред вас има още много години, за които е добре да спестявате.

инфо: expert.bg

Може да харесате още

Оставете коментар