Home Любопитно Медицински феномени, които шашнаха света. Три невероятни случаи на изцеление в медицината

Медицински феномени, които шашнаха света. Три невероятни случаи на изцеление в медицината

от izumitelno
0 коментар 803 преглеждания

Съвременната медицина буквално твори чудеса. Така например, ако човек падне от височина 150 метра, то вероятността за смъртен изход е 99, 99999%. Но това далеч не е 100% и не значи, че не съществуват истински щастливци, които с помощ на лекарите са успели да оцелеят.

Три невероятни случаи на изцеление в медицината

Медицински феномени, които шашнаха света. Три невероятни случаи на изцеление в медицината
pixabay.com

1. Метален прът в главата

Американският строител Финиъс Гейдж през 1948 година получава много тежка травма на главния мозък, което почти означава смъртна присъда. Метален прът с дължина 13.2 см е влязъл в черепа на мъжа, а изходният отвор на раната е бил разположен на границата на челните и париеталните кости също от лявата страна. Въпреки на практика смъртоносната травма пострадалият е дошъл в съзнание след няколко минути след травмата и само след два месеца се е върнал към активния образ на живот. За съжаление все пак травмата е довела до някои негативни изменения на емоционално ниво, както и на социалните навици и личностните особености.

Медицински феномени, които шашнаха света. Три невероятни случаи на изцеление в медицината
pixabay.com

2. Инвалидът, който проходи

През 2009 година Кевин Еверет, който е бил играч на американски отбор, се е сблъскал по време на играта с Доминик Хиксън, като при това счупва 3-ти и 4-ти шиен прешлен, които в местата на счупване са се разместили и е бил наранен гръбначният мозък. Вероятността за това, че Кевин ще остане инвалид за цял живот, е била практически 100%, но въпреки това след сложна операция днес вече може да ходи. Разбира се, налага се да забрави за спортната си кариера, но това е един уникален случай в медицината днес.

3. Близнаците с обща кръвоносна система

Докторите съобщават истински шок за родителите на близнаците Шенон и Майк Гимбел, тъй като или ще оцелее само единият, или ще загинат и двете деца. Докторите са поставили страшната диагноза на близнаците фетофетална трансфузия, като това е състояние, при което и двете деца са съединени с общи кръвоносни съдове, като така фактически единият близнак отнема живота на другия. Ако не се предприеме нищо, то в 85-90% от случаите загиват и двете деца. Въпреки това се случва истинско чудо благодарение на старанието на целия лекарски екип и днес двете близначета са живи и здрави.

Това са само част от множеството удивителни случи в медицината. Освен това съвременната медицина е изключително напреднала, така че тези щастливи чудеса днес стават все повече и повече.

инфо: sanovnik.bg / ГАЛИНА ИВАНОВА

Може да харесате още

Оставете коментар