Home Загадки Мистичното число 108

Мистичното число 108

от izumitelno
0 коментар 78 преглеждания

Това число се счита за мистично, независимо от вярванията, дори от научните възгледи на хората, които се покланят или просто зависят от него.

Например на броениците на тибетските монаси винаги има 108 мъниста.

При Ведите е броят на успеха , съвършенството и духовните богатства, броят на пълния кръг от повторения.

Мистичното число 108

Дори и сред математиците, то предизвиква възторг и възхищение, тъй като в общия случай дава интегрално число 9, което, без значение колко много ще умножаваш, все пак получаваш числа, давайки общо също девет.

В древните текстове номер 108 се нарича необходимият брой елементи, които съставляват цялата Вселена.

Смята се, че човек има и 108 чувства, една трета от които са свързани с миналото, друга трета с настоящето и последната с бъдещето.

Например, човек има временна и постоянна памет. Така че, за да преместите нещо от временната към постоянната памет и да остане това знание за цял живот е необходимо да повторите това, което искате да запомните 108 пъти.

Световноизвестният Стоунхендж има диаметър от 108 фута, а в Япония пророческият камбанен звън бие 108 пъти в новогодишния храм в Япония.

Има много такива примери, като това че, разстоянието от Земята до Слънцето е равно на 108 размера на звездата, от Земята до Луната – 108 размера на Луната и така нататък.

Числото 108 се появява в много религии, култури и различни области на знанието. Ето защо е трудно дори да предположим, че това е просто случайност.

Източник: esoreiter.ru

Може да харесате още

Оставете коментар