Home Любопитно Най-големите интернет лъжи

Най-големите интернет лъжи

от elated.firefly
0 коментар 1,3K преглеждания

Помните ли туристът на смъртта? Човекът, който стои на върха на Световния търговски център, а зад него се приближава самолет, сякаш в момента на терористичните атаки от 11 Септември? Снимката обиколи Интернет за нула време и макар да се оказа фалшива, трябваше да мине доста време, преди хората да се съгласят с това. Днес ще разгледаме други 10 подобни измами.

Най-големите интернет лъжи

Бил Гейтс раздава пари

Да, богат е и голям филантроп, но никога няма да получите пари, ако препратите някакво писмо. През 1997г хората бяха карани да препращат имейл към контактите си, за да се тества нова проследяваща система от Microsoft. Във въпросното писмо пишеше, че ще получите определена сума пари в зависимост от това на колко приятели го препратите. По онова време подобна система за проследяване може да се каже, че беше невъзможно да се направи.

Бил Гейтс купува Католическата църква

Бил Гейтс е интересна личност. Тази измама започна през 1994г, когато в мрежата започна да се разпространява съобщение, според което Microsoft били купили Католическата църква. „Комбинираните усилия на Microsoft и Католическата църква ще ни позволят да направим религията много по-лесни и забавно нещо за много повече хора.” Това ужким е казал Гейтс. Съобщението беше толкова широко разпространено, че накрая от Microsoft трябваше официално да отрекат слуховете.

Най-големите интернет лъжи

Гигантски камилски паяци в Ирак

През 2004г имейл започна да кара хората да симпатизират на американските войници в Ирак, не само защото са далеч от семействата си или защото са насред бойното поле, а защото трябва да се справят с абсолютно ужасяващи, праисторически паяци. В писмото пишеше, че гадините можели да развиват скорост от 40км/ч, да скачат на няколко метра височина във въздуха и да достигнат до 30см на дължина.

Много хора се вързаха на това, предимно заради снимката, на която наистина се виждат някакви големи паяци, но в действителност ъгълът на снимани ги прави да изглеждат такива.

Най-големите интернет лъжи

Lonelygirl15

Това беше едно нормално момиче, което се оплакваше за тийнейджърски проблеми, докато не започна да разказва за странния култ, в който членува със семейството си. Имаше си дори страница в MySpace, където си пишеше с последователите й, но накрая хората започнаха да се съмняват и се оказа, че всичко е измама. Всъщност клиповете са уеб сериал от EQAL с работно заглавие „The Children of Anchor Cove”.

Най-големите интернет лъжи

Зареждане на iPod с лук

Популярният клип показва как да заредиш своя iPad с помощта единствено на глава лук и чаша енергийна напитка. Псевдо науката го направи да изглежда правдоподобен, но накара много хора да изглеждат като идиоти, опитвайки се да заредят джаджите си от зеленчуци.

Най-големите интернет лъжи

Без сърфиране след употреба на алкохол

През 1994г се носеше слух, че Конгресът на Америка щял да направи незаконно сърфирането в интернет в нетрезво състояние или обсъждането на сексуални въпроси в обществената мрежа. Лъжата беше толкова успешна, че доведе до хиляди гневни обаждания до Конгреса и накара сенатор Тед Кенеди да обяви публично, че слуховете не са верни.

Най-големите интернет лъжи

Дарбишърската фея

През 2004г Дан Бейнс от Дарбишър, Англия си направи нещо, което на хората каза, че е тяло на „фея” и го пусна за продажба в eBay на собствения си сайт. Тази убедителна измама доведе 20 000 човека в сайта му за един ден, но Бейнс трябваше да признае, че всичко е измама.

Най-големите интернет лъжи

Кучето Херкулес

Тази лъжа започна през 2007г с фалшивата снимка на уж най-голямото куче в света. В имейла се казваше, че „Херкулес наскоро е отличен с приза Най-голямо куче от Рекордите на Гинес. Херкулес е английски мастиф, висок е 96см и тежи 130кг.” Неговият собственик каза: „Давах му редовно нова храна и той просто порасна”. Да, направо повярвахме.

Най-големите интернет лъжи

Троен воден циклон

Тази снимка започна да се разпространява през 2002г и показваше три водни циклона в близост до товарен кораб, докато ураганът Лили приближава. Националната метеорологична агенция на САЩ побърза да развенчае снимката и разкри, че е обработена на Фотошоп. Те веднага разпознали това, защото три такива циклона не могат да бъдат толкова близо един до друг.

Най-големите интернет лъжи

Проклятието Блеър

За много хора не беше твърде очевидно, че филмът от 1999г е измислен. Вероятно това се дължеше на мрежата от уебсайтове с митологията на филма, създадени специално от филмовата компания. Лентата изглеждаше като намерена от група деца, които следва това изчезват в гората и някои хора наистина повярваха, че е така.

Може да харесате още

Оставете коментар