Home Загадки Еквадор: металната библиотека и загадъчните тунели

Еквадор: металната библиотека и загадъчните тунели

от izumitelno
0 коментар 2,7K преглеждания

Аржентинският етнолог Хуан Мориц е един от първите, които изследват загадъчните тунели в Южна Америка. В провинция Морона Сантяго на територията на Еквадор той нанесе върху карта, открита от него, неизвестна на никого досега система от тунели, чиято дължина е стотици километри. Те се простират дълбоко под земята, образувайки гигантски лабиринт, който очевидно няма природен произход.

 

В скала е пробит огромен отвор, от който човек може да се спусне в недрата и да премине през последователно разположени хоризонтални платформи до дълбочина почти 240 метра. Тук се намират правоъгълни тунели, които завиват под прав ъгъл. Стените и таваните на тези тунели са толкова гладки, шлифовани, идеално равни, сякаш са покрити с лак.

В подземния лабиринт са разположени помещения с размерите приблизително на театрална зала, в които са открити мебели – маса и седем стола, изработени от материал, приличащ на пластмаса. Тук Хуан Мориц намерил огромен брой метални пластини с гравирана върху тях писменост. А на някои от тях били гравирани космически пътешествия и астрономически понятия. 

Всички тези пластини са абсолютно еднакви, сякаш разкроени с помощта на висока технология по шаблон от метал. Откритието на Хуан Мориц без съмнение повдига отчасти завесата над загадката за онези, които са изградили тунелите, за равнището на знанията и епохата им.

Друга експедиция от англичани и еквадорци на границата между Еквадор и Перу през 1976 г. проучвала един от подземните тунели в Лос Тайос. Там също били намерени маса със столове, чиито облегалки били повече от два метра. Но най-интересно се оказало друго помещение – очевидно библиотека, която представлявала дълга зала с доста тясна пътека по средата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Плеядианците: Древната раса, която бди над човечеството 

 

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре По стените имало рафтове с древни дебели книги с по 400 страници всеки. Листовете на книгите били изработени от злато и изписани с непознат на науката шрифт.

Системата от тунели и пещери под Еквадор и Перу пази древна съкровищница, включително две библиотеки – една от метални книги, а другата – върху кристални табли.

 

 

През 1973 г. сега легендарният Ерих фон Деникен твърди, че той е влизал в гигантската тунелна система под Еквадор, която както му били разказвали, обхваща едва ли не целия континент и е явно свидетелство за високото развитие на нашите предци или пък на посещението на извънземни в древността. В тунелите се намира библиотека, в която книгите са направени от метал. И това в район, в който сега живеят само „примитивни” индиански племена без всякаква писменост, коментира Деникен.

*****

Роденият в Унгария, Ануш Хуан Мориц е аржентински предприемач, колекционер и етнолог на тайнствени факти. Ануш прекарва голяма част от живота си в Южна Америка. 1965 г. е съдбоносна за него, защото това е годината, в която намира разклонена система от подземни комуникации с невъобразима древност. През 1969 година, предприемачът запознава света с откритието си.

 

Изследователят твърди, че огромната мрежа от подземни пътища и тунели се разпростира на хиляди километри, като преминава не само покрай Аржентина, но и през територията на Перу и Еквадор. Тунелите завършват с огромни подземни зали. Вглеждайки се можете да видите, че стените на тунелите са полирани и гладки, а таваните – плоски и равни, сякаш са покрити с глазура.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

По следите на най-древните цивилизации, съществували на планетата

 

Преди 8 хил. години цивилизацията в древна Варна е ползвала мистериозни технологии

 

Мориц остава възхитен, когато в една от галериите попада на двадесеткилограмови книги, които на всяка страница имат гравирани или щамповани мистериозни знаци. Книгите са направени от тънки метални листове с размери 96х48 см, познати като плакети. Най-вероятната хипотеза, която може да ви хрумне е, чу това е библиотека на древна цивилизация.

 

В подземията са намерени и много златни фигурки на животни – слонове, маймуни, крокодили, ягуари, бизони, които са разположени покрай стените на проходите и залите. 

Еквадор: металната библиотека и загадъчните тунели

На пода на тунелите пък са открити многобройни интересни рисунки. На една от тях се вижда реещ се над планетата човек. Може би за сферичната форма на Земята се е знаело много преди да възникне космонавтиката? На пода на тунела е открита и рисунка на изкопаем гущер, който наподобява динозавър. Рисунката е от около IV – IХ хилядолетие пр.н.е, така че дали динозаврите са обитавали Земята преди 65 и повече милиона години или това е още една конспирация?….

 

Продължи четенето ТУК Съществува ли Металната библиотека?   

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Има ли наистина развита цивилизация, която живее под земята

Кой е построил подводните пирамиди?

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Скоро ще учим езици с вълшебно хапче  

 Раждат се все повече деца със свръхспособности

Библията и извънземните технологии 

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

 

Мистериите на океана – потъналите древни градове

 

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България

Учен: Хората вече са живели на Луната

 

Какво казват от Пентагона и НАСА за наблюденията и тайните на НЛО

 

снимки: pixabay.com / източник:  iskamdaznam.com

Може да харесате още