Home Любопитно Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

от izumitelno
0 коментар 4,5K преглеждания

Архангелите са религиозни фигури, за които се разказва в редица митологични и религиозни текстове. Те се смятат за могъщи ангели, които са надарени с висша сила за изпълняване на житейски мисии.

 

Архангелите още се смятат за посланици на Бога. Тяхната роля е да изпращат послания от висшата религиозна сила към човека. Архангелите изпълняват различни мисии на земята в услуга на човечеството и укрепването на доброто във Вселената. Мисиите и функциите на архангелите се тълкуват различно според различните религии, култури и традиции.

 

Ето кои са архангелите и какви са техните мисии:

 

 

Архангел Гавраил

Архангел Гавраил е пратеникът на Бога или още, изпращачът на съобщения. Той често се асоциира с ангелите, които предават важни съобщения от Бога на човешкия свят. В християнската традиция, той е известен с обявяването на раждането на Иисус Христос и неговото Възкресението. Гавраил също се свързва със съпровождането на душите на умрелите към отвъдния свят.

 

Архангел Михаил

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Ето как е изглеждал в действителност Исус

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Архангел Михаил се смята за най-могъщия и популярен архангел. Името му на иврит означава „Кой е като Бог? “ и често се изобразява като военачалник на небесната армия. Неговата основна мисия е да защитава и да представлява доброто срещу злото, да се бори със зли сили и демони и да подкрепя вярващите хора в техните духовни битки. Той се свързва със силите на правосъдието и справедливостта..

 

Архангел Уриил

 

Архангел Уриил е посланикът на знанието и мъдростта. За него се смята, че помага на хората в търсенето на духовна просвета и разбиране на Божиите планове. Уриил също се асоциира с природните явления и се вярва, че ръководи природата и елементите.

Архангел Рафаил

 

Архангел Рафаил се свързва с лекарството и изцелението на човека. Името му на иврит означава „Бог изцелява“. Той се смята за ангел-лекар и се вярва, че помага на хората в тяхното физическо и духовно изцеление. В християнската традиция архангелът често се споменава във връзка със свещените води и изцелителни обреди.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България  

 Кръстовден, денят в който се сбъдват всички молитви 

Архангел Ханаел

Архангел Ханаел е свързан с любовта и брака. Вярва се, че той помага на хората в търсенето на духовната и човешка обич. В някои традиции, Ханаел също се асоциира със земеделието и растителността.

 

Архангел Чамуел

Архангел Чамуел се свързва с хармонията, спокойствието и баланса във Вселената. Вярва се, че той помага на хората в решаването на конфликти и търсенето на вътрешен мир. Той е и ангел на милосърдието и прошката.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

 

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

 

 

Най-старата цивилизация в България

Рупите – българският Йерусалим

  Истинските имена на месеците на български език

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

Предсказания за бъдещето на България

 

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Папеса Йоана – призрачният водач на католическата църква

Чудесата в Новия завет

Знаете ли колко са религиите в България?

 

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още