Home Любопитно Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

от izumitelno
0 коментар 887 преглеждания

Кръстовата гора е едно от най-мистичните места в нашата страна. Според легендите на това място е скрит част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос, но никой не знае точното му местоположение.

Твърди се, че Кръстова гора е изпълнена от необикновена енергийна магия, която може да излекува дори болни от рак. Силата на това място е най-осезаема в нощта на 13 срещу 14 септември, когато според православния календар се чества Кръстовден.

Кръстова гора се намира на 40 километра от Асеновград и на 60 километра от Пловдив в близост до манастира Света троица. Хиляди хора посещават мястото всяка година на Кръстовден, а преди време дори японци го обявиха за чудо на природата.

В една от легендите се казва, че в манастира Света троица се е съхранявал част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос. Но след като при нашествието си турците нападнали и опожарили светата обител, предвидливи монаси изнесли парчето от кръста и го закопали някъде. И до днес не е известно къде е това място, но от него дошло и името на местността Кръстова гора.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Друга легенда разказва, че в Кръстова гора е скрито прочутото Дионисиево светилище, съперничело навремето на Делфийския оракул. Някой смятат, че именно от това светилище идва необикновената енергия в местността.

Местността, намираща се в планината Родопите, е известна и със своята необяснима целебна сила. Още траките са оценили неземната сила на тукашните гори.

Вечерта срещу Кръстовден се смята за най-силния период, когато човек може да се излекува от всякаква болест. Истории се разказват как болни от рак и други неизличими болести намерили лек като по чудо.

За водата в местността се казва, че може да лекува всякакви кожни заболявания и да помага на бездетните жени да заченат.

Геолози преди време засякоха в Кръстова гора гама-излъчвания, идващи от урановите залежи в недрата на Родопите. Учените смятат, че на тези лъчения се дължи лечебната сила на района.

Православните християни обаче се опират на друга история. Те вярват, че вечерта срещу Кръстовден Христос слиза в Кръстова гора и помага на болните, които молят за лек.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Кръстовден, денят в който се сбъдват всички молитви

Кръстова гора: Учителят Петър Дънов разкрива тайната й и прокобата на железния кръст

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Рупите – българският Йерусалим

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

Най-интересните малцинства на Балканите

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

 Истинските имена на месеците на български език

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Знаете ли колко са религиите в България?

Из гаданията на старите българи: какво показва денят, в който си роден

 Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още