Home Загадки Чудесата в Новия завет

Чудесата в Новия завет

от izumitelno
0 коментар 869 преглеждания

Новият завет е доминиран от личността на Исус Христос, който и днес се приема за самия Бог в човешки облик до митологична личност, която никога не е съществувала.

 

Описаният в тези летописи Исус Христос е носител на една висша боговдъхновена магия, той е чудотворец, който говори авторитетно и изразява състраданието си към хората като им дава чудотворно изцеление.

 

В Новия завет са описани 26 отделни инцидента на чудотворно изцеление, макар че някои от тях може би представляват различни версии на едни и същи случаи. Те включват изцеление на проказа, паралич, треска, слепота, глухота, немота, лудост, парализа, изкривяване на гръбната и гинекологични заболявания, но Исус Христос трябва да е изцерил много повече хора.

 

В два от случаите изцелението става от разстояние, а в други е сложен край на вродени или дългогодишни заболявания. Към тези чудеса, извършени от Христос, могат да се добавят и извършените от Петър, Павел и другите му ученици.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

Рупите – българският Йерусалим

 

На Христос се приписват три случая на възкресяване на мъртъвци – дъщерята на Йерус, вдовицата на Наиновия син по пътя за погребението и Лазар, призован от гроба на четвъртия ден след погребението му. Едно такова събитие се приписва и на Петър – съживяването на Доркас в Йопа. За дъщерята на Йерус, Исус казва: „Тя не е мъртва, а спи“. Според някои тълкуватели става дума за кома.

 

Съвременните доказателства за драматични случаи на съживяване, дори и при клинична смърт доказват, че и тези прецеденти са възможни. Единственото изключение е възкръсването на Лазар, което не може да бъде обяснено по друг начин, освен с намесата на свръхестествени сили и не се приема като достоверен факт от много изследователи на Библията. Авторите на „Завещанието на Месията“ твърдят, че това „възкръсване“ е всъщност символична смърт и възраждане на церемония за посвещаване, свързана със сектите на есеите.

Според сведенията, достигнали до наши дни, Исус има власт и над природата – благодарение на него стихна бурята над езерото, той ходи по водата, превръща я във вино, осигурява чудотворен улов на риба, по свръхестествен път умножава провизиите, за да нахрани хиляди гърла.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

Най-интересните малцинства на Балканите

 

 

Някои от тези случаи могат да се обяснят с действието на природни фактори, но фундаменталистите предпочитат свръхестествените обяснения. Големите вътрешни езера, разположени между планините, често са подложени на бури, които стихват така внезапно, както и започват.

Ходенето по морето може да се възприеме от всички, които приемат левитацията, за която като явление вече има доста доказателства. Тъй като квантовата физика казва, че материята се състои от едни и същи съставни частици, то превръщането на едно вещество в друго, в случай вода във вино, вече не е немислимо.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Чудесата на Стария завет

 

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Знаете ли колко са религиите в България?

Из гаданията на старите българи: какво показва денят, в който си роден

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

 Истинските имена на месеците на български език

 

снимки: pixabay.com / източник:  sanovnik.bg

Може да харесате още