Home Любопитно Чудесата на Стария завет

Чудесата на Стария завет

от izumitelno
0 коментар 2,2K преглеждания

Старият завет регистрира развитието на идеята за божествеността в историята на една юдейска култура, идеята на вярата, че всяко природно явление има душа.

Чудотворните елементи на Стария завет включват автентични сънища, мистични преживявания, явявания на ангели, изцеления, съживяване на мъртви, свръхестествено чуване, предчувствие, паранормален огън…

Много от легендите в Стария завет изглеждат невероятни, въпреки

че не могат да бъдат опровергани. Според изследванията и проучванията на учените някои от случаите, отхвърлени като митове, е възможно наистина да са се случили.

Така например Мойсей, използвал жезъла, за да открие вода в пустинята, вероятно е използвал методите за откриване с върбово клонче.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Предсказания за бъдещето на България

Знаете ли колко са религиите в България?

Мириам, наказана с проказа, защото е противоречила на Мойсей, отново оздравява благодарение на неговата молитва. А Найман, сирийски генерал, се излекува от проказа, след като Елиша му казва да се изкъпе седем пъти в река Йордан. Тъй като има редица случаи на доказано излекуване на хроничи кожни заболявания чрез хипноза и дистанционно лечение, би било неразумно подобни истории догматично да се отричат.

 

Старият завет включва и различни мистични преживявания. Ангел казва на родителите на Самсон за раждането на техния син-герой, а след това се издига с пламък от олтара. Исая вижда как серафими обслужват Бог в храма. На брега на Ефрат Йезекиил съзира четири големи колела, които сякаш са целите в очи. Това напомня на съвременните уфолози описанията на извънземни кораби.

Скептиците и рационалистите откриват естествени фактори, които могат да обяснят някои от тези чудеса. „Горящият храм“, от който Божият глас казва на Мойсей да изведе Израил от Египет, може да е бил газ от богатата на петрол пустиня, запален от концентрирани през лещите на кристален камък слънчеви лъчи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

Или пък бедите на Египет може да са дошли от огромните количества наносна червена глина, превърнала Нил в застояла „кръв“, пълна с жаби. Техните разлагащи се тела завъждат въшки и събират ларвите на рояци мухи, които предизвикват болести по животните, а от там болести и смърт при хората.

Небесната манна, изхранвала израилтяните при преминаването им на пустинята, може да е сок от тамарисковите храсти, които и днес служат за храна на съвременните бедуини.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Чудесата в Новия завет

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Най-старата цивилизация в България

Рупите – българският Йерусалим

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

Наистина бащата на модерна Турция Ататюрк е бил от български произход

 Истинските имена на месеците на български език

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Най-старата цивилизация в България

снимки: pixabay.com / източник:  sanovnik.bg

Може да харесате още