Home Любопитно Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

от izumitelno
0 коментар 76,6K преглеждания

Швейцарските учени представиха шокиращи данни: телата на хората, погребани през последните три десетилетия, почти не се разлагат

Починалите изглеждат така, сякаш са били поставени в ковчега преди седмица.

Учените обвиняват за това влошената екологична обстановка и лошото качество на храната от заведенията за бързо хранене .

Първи  алармираха за проблема германски съдебно-медицински експерти.  През август в Дюселдорф на научна конференция  д-р Вернер Столц от Берлин представи сензационен доклад. През последните три години по време на ексхумацията на телата на хора, погребани преди повече от 20 години, той  32 пъти се е сблъсквал с факта, че телата им почти не са се разложили. Покойниците изглеждали така, сякаш са погребани преди две три седмици, съобщава сайтът „Бургасновините“.

 

Тази тема се появи  отново в Швейцария по време на срещата на експерти от погребалния бизнес. Директорите на големи гробища в Париж, Милано, Хамбург, Кьолн вкупом се оплакаха, че вече не разполагат с достатъчно място за нови погребения. Според санитарните стандарти, приети в ЕС, за да се изкопае нов  гроб на мястото на стар, трябва да са минали 17 години. Само че сега труповете за този срок просто не се разлагат.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

По следите на най-древните цивилизации, съществували на планетата

Мистерията на Мадарския конник и разкриването на прародината на българите

След два месеца детайлни изследвания те изложиха три възможни обяснения за това защо мъртвите не бързат да се разлагат в земята.

* Според първата версия  е виновна екологията. На някои места поради прекомерно замърсяване на почвата е изчезнал вид бактерии, които са отговорни за разграждането на трупове.

* Втората хипотеза: за всичко са виновни съвременните подмладяващи козметични средства. Хората са започнали да използват специални кремове срещу стареене. Тяхната кожа и горните тъкани още докато са били живи са се балсамирали, и  след смъртта предотвратяват естествения процес на гниене.

* Трето предположение. Причината е в хранителни консерванти, които се срещат в изобилие в храната. Особено богати на тях са газираните напитки, сладкишите и всички продукти в  заведенията за бързо хранене.

Мумифицирането се случва, защото консервантите , които се приемат с храната, се натрупват през целия живот и впоследствие инхибират процеса на гниене. Тази версия изглежда най-вероятна за  учените и най-неутешителната. Промяна в начина на хранене няма как да се случи. Целият свят ще консумира консервирани храни всяка година все повече и повече, казва д-р Столц. Но  европейците не са първите, които се увековечават по този начин. Американците са се сблъскали с този проблем преди 30 години, но територията на страната им позволява да разширяват гробищата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

В Тайните архиви на Ватикана се крие всичко! Предсказват края на света

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

 

Единственият изход, според учените, е  тоталната  кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година.

“ Меките тъкани в мъртвите  тела сега не се превръщат в хумус, а  в  трупен восък – сиво- бяла маса. За всичко са виновни консервантите“.

За използването на консерванти и тяхното въздействие върху човешкото тяло се спори дълго време, обаче за това, че тяхното действие продължава много години след смъртта,  живите хора започнаха да се замислят едва сега.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

Знаете ли колко са религиите в България?

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-старата цивилизация в България

Гроб 43 – пазител на варненското злато и тайните за Черноморската Атлантида

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

Древната тракийска Библия Бесика

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

На територията на България е открита най-древната цивилизация в света 

 

снимки: pixabay.com / източник: http://www.sofiautre.bg

Може да харесате още