Home Загадки Топ 5 мистерии, които озадачиха света

Топ 5 мистерии, които озадачиха света

от izumitelno
0 коментар 2,3K преглеждания

В историята има не 1 или 2 факта, които и ден днешен са пълна мистерия, която ни кара да си задаваме множество въпроси без отговор. Човешката ни природа е такава, че ние винаги се интересуваме от загадките и дори започваме несъзнателно сами да си фантазираме причините за тях, търсейки отговор на мистериите или дори да вярваме в множеството конспиративни теории.

 

ТОП 5 мистерии, които озадачиха света – вижте кои са те в следващите редове:

 

1. Тайнствената танцуваща чума, при която хората танцуват до смърт

Преди повече от 500 години се появява танцуващата чума в Страсбург. Това е състояние, което и до днес не се знае защо е възникнало, както и какво го е провокирало. То обхваща над 400 души, които започват неконтролируемо да танцуват и част от тях загиват в следствие на силно изтощение, инсулт или пък инфаркт.

 

Всичко започва през далечната 1518 година, когато жена на име Трофея започва да се вихри в неконтролируем танц, който се подхваща и от още 34 души. Скоро „танцуващата чума“ заразява над 400 души, от които около 15 загиват.

2. Изчезналият екипаж

 

Преди по-малко от век през 1955 година в Тихия океан мистериозно изчезва кораб Джойита, който е бил търговски. Интересен факт е това, че корабът е бил така конструиран, че да не е възможно да потъне. След време той бива намерен и част от него е била над водата. На борда на Джойита е имало 25 души и никой от тях не е бил открит, както и нито един труп.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

5 неразгадани мистерии на Древен Египет

Неописуеми чудеса, творени цели 7 века, се крият на 100 м под земята в малко полско градче

3. Ръкописът, който никой не успява да се разчете

Преди близо 500 години е бил написан текст от неизвестен автор и на непознат език, който и до ден днешен никой специалист не е могъл да разчете, какво точно пише на него. Редица опитни картографи са се опитвали да направят това, но без успех. И до днес не спират опитите да се разгадае езика и какво пише в ръкописа. Засега само се знае, че той е бил написан в северните части на Италия, въпреки че и това е само предположение.

4. Гробът на Антоний и Клеопатра

Гробницата на Клеопатра и до ден днешен не е била открита. Безспорно тя е била една от най-емблематичните жени в историята на света и въпреки това със сигурност не се знае къде е погребана. Предполага се, че нейната гробница се намира заедно с нейния любовник Марк Антоний. Интересното в случая е и това, че това не е единствената историческа личност, чиято гробница остава загадка за човечеството. Такива са тези на Моцарт, както и на Чингиз Хан.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Десетте най-големи религиозни мистерии и чудеса

СЕДЕМ от най-големите мистерии, за които до ден днешен никой не може да даде обяснение (СНИМКИ)

 

5. Тялото на 2000 години, което още има коса, мигли и кръв във вените

 

Това е поредната загадка, която остава неразгадана за човечеството – как е възможно тяло на повече от 2 хилядолетия да има все още коса и дори кръв във вените. То е било открито през 70-те години на миналия век.

Учените са били меко казано удивени от факта, че тялото е било запазено в такова невероятно състояние и освен непокътнатите външни белези, органите също били в тялото. Най-голямата загадка в случая е мистичната течност, която е и причината то да се запази толкова години в идеално състояние.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

По следите на най-древните цивилизации, съществували на планетата

Преди 8 хил. години цивилизацията в древна Варна е ползвала мистериозни технологии

Откриха легендарен метал от Атлантида

Легендата за мистичната богиня Бастет

Сонхис от Саис – древен египетски жрец, който запознал света с Атлантида

Легендата за шестте раси

Мистериите на океана – потъналите древни градове

Библията и извънземните технологии

 

снимки: pixabay.com / източник:sanovnik.bg

Може да харесате още