Home Любопитно Държави, които ще изчезнат в следващите 20 години

Държави, които ще изчезнат в следващите 20 години

от izumitelno
0 коментар 149,5K преглеждания

Според последно изследване на геополитическите, глобалните и икономическите процеси, течащи днес, в следващите двадесет години предстои да станем свидетели на грандиозни промени на политическите граници на света, писа Дейли Мейл. Изследването е направено от разнородна група учени от университета в Оксфорд, които са достигнали до извода, че само след две десетилетия близо 10 държави ще престанат да съществуват. Ето и кои са те:

 

Северна Корея

Британските експерти са убедени, че след не повече от 8 години икономическият капацитет на напълно изолираната от останалата част от света Северна Корея ще се изчерпи и в страната ще избухнат бунтове, които ще доведат до нейния крах.

 

Белгия

Белгия е от дълги години на ръба на разпада. В страната съществуват две напълно различни една от друга области – холандска Фландрия и френска Валония. Двете области от дълги години се стремят към независимост една от друга и учените смятат, че до края на това десетилетие Белгия ще се превърне в спомен от историята.

Китай

Неочаквано британците поставят в списъка на изчезващите държави Китай. Според тях крахът на Поднебесната империя ще дойде поради пълното изчерпване на природните ресурси и чудовищното замърсяване и унищожаване на околната среда в страната, съпътстващи днешния ѝ икономически успех. Големият удар за Китай ще дойде с изчерпването на питейната вода, което според местни и чужди учени ще стане през 2030 година.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

 

 

Ирак

Дори и днес Ирак контролира по-малко от половината си територия. Експерти прогнозират, че след не повече от 5 години страната ще се разпадне на три – сунитска, шиитска и кюрдска част. Всъщност Кюрдистан и днес е независима държава със собствено правителство и търговия с международни партньори.

 

Либия

След края на управлението на Муамар Кадафи на практика Либия е само фиктивно понятие. Страната е разделена на няколко десетки независими района. Самата държава е изкуствено създадена от Италия през 1911 година, когато колониалните войски от Апенините покоряват турските провинции Триполитания, Фецан и Киренайка.

Ислямска държава

Създадената през 2014 година държава в момента контролира голяма част от Ирак и Сирия. Експертите от Оксфорд обаче смятат, че не след дълго в крайна сметка светът ще се обедини и ще унищожи новия халифат.

 

Великобритания

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Из гаданията на старите българи: какво показва денят, в който си роден 

 

Неописуеми чудеса, творени цели 7 века, се крият на 100 м под земята в малко полско градче

 

 

Учените от британския университет смятат, че дори и собствената им държава ще изчезне в най-скоро време. Според тях ясно доказателство за това е референдумът за независимост на Шотландия, който почти успя да извоюва свобода за планинската държава, както и все по-силните движения, подкрепящи независимостта от Англия в Уелс и Северна Ирландия.

Малдивите

 

Държавата, която със сигурност е на път да изчезне и то буквално, е Малдивите. Островната държава потъва скоростно в Индийския океан. През 2008 г. президентът на Малдивите разгледа вариант за покупка на земя на друго място и преселването на населението. Очаква се нивото на водата да се покачи с 59 см и в близките десетилетия живописните острови да изчезнат от лицето на Земята.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Скоро ще учим езици с вълшебно хапче

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България

Боб Лазар разказа на света за Eлемент 115 и Зона 51

Елемент 115 – Московий: Тайнственото космическо гориво и какво казва Боб Лазар за него

Чудесата в Новия завет

Българският произход на част от руския елит

Папеса Йоана – призрачният водач на католическата църква

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Изчезналата цивилизация Рама

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още