Home Загадки Елемент 115 – Московий: Тайнственото космическо гориво и какво казва Боб Лазар за него

Елемент 115 – Московий: Тайнственото космическо гориво и какво казва Боб Лазар за него

от izumitelno
0 коментар 26,6K преглеждания

Защо този новооткрит химичен елемент се оказа по-специален от всички останали в Менделеевата таблица?

Периодичната система, известна още като таблица на Менделеев, е прецизна класификация на химичните елементи. Или поне на тези, известни на човечеството. Елементите са подредени спрямо броя на протоните, които съдържат, който всъщност отговаря и на техния пореден номер в таблицата. Не е чудно, че тя постоянно се изменя през годините, тъй като се откриват все повече и повече нови – непознати до момента елементи.

Така се случва и с Московия, познат още като Елемент 115. Той е синтезиран за първи път (на Земята) през 2003 г. в Обединения институт за ядрени изследвания (ОИЯИ) в Дубна, Русия. Екипът, който провежда опитите, е съставен от руски учени и техни американски колеги от Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор. Ръководител е руският ядрен физик Юрий Оганесян.

В резултат на направените първоначални експерименти учените откриват съществуването на непознатия до този момент 115-и химичен елемент. Но поради изключителната бързина на полуразпада му и някои други обстоятелства, те така и не успяват да докажат съществуването му черно на бяло веднага. Убедени в истинността на откритието си обаче, учените не спират да експериментират и да търсят път към доказването му. Много техни колеги по света също се вдъхновяват от примера им и също започват да правят изследвания и да търсят непознатия елемент. Временно му е дадено името Унунпентий.

 

В края на 2015 година съществуването на Елемент 115 официално е доказано и той става част от Менделеевата таблица. Получава названието Московий година по-късно – на името на Московска област, където за първи път успешно е синтезиран. Изобразява се с химичния знак Mc. Московият е изцяло синтетично създаден продукт, тоест не може да бъде открит в природата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

 

Сурид, известен още като Енох: ИСТИНСКИЯТ строител на Пирамидите? Древни текстове разкриват изумителни подробности

Фактът, че е записан под заветния 115 номер в периодичната система, поне към момента го нарежда сред най-тежките и радиоактивни метали, познати на човечеството. В нашите условия Елемент 115 е изключително нетраен – скоростта на полуразпада на най-стабилния му известен изотоп – Московий-290, е под 1 секунда. Но според Боб Лазар, за когото ще стане дума малко по-надолу в текста, е въпрос на време да бъде открит и синтезиран много по-устойчив изотоп на химичния елемент.

През 2011 г. съвместна група учени от Международния съюз за чиста и приложна химия (IUPAC) и Международния съюз за чиста и приложна физика (IUPAP) правят нова оценка на експериментите в Дубна и обявяват, че те не отговарят на критериите за откритие. Тоест, настояват елементът Московий да бъде изключен от Менделеевата таблица. В това действие мнозина привърженици на конспиративните теории не виждат нищо друго, освен поредния опит на „властите“ да прикрият истината за съществуването на НЛО.

Може би се чудите къде е връзката? Какво е общото между елемента от периодичната система и извънземните? Може би сте срещали името на Боб (Робърт) Лазар. Той твърди, че е учен-физик и дълги години е бил част от секретна мисия, провеждана в мистериозната Зона 51 в пустинята Невада, Америка. Лазар разказва, че там са „складирани“ 9 паднали на Земята космически кораба. Именно на това място, по думите му, за първи път се е запознал с мистичния Елемент 115, който продължава да изучава и до днес. Разказва, че този химичен елемент се среща под определена форма в космическите кораби, над които е работил, докато бил в Зона 51. И допълва, че именно известният на Земята като Московий елемент се използва като гориво на космическите машини. Освен с изучаване на космическите кораби, събраните от цял свят учени в Зоната правили опити и да ги поправят, разгадавайки технологията и материалите, от които са изградени.

Интересното тук е, че Боб Лазар изнася тази информация – за непознатия извънземен елемент още през 1989 г. – близо 15 години преди първите опити Елемент 115 да бъде синтезиран на Земята.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Древен Египет – 5 неразкрити мистерии на една древна цивилизация

Какво откриват агентите на КГБ в египетските пирамиди?

 

Както можем да се досетим, твърденията му по онова време са сметнати за скандални и абсурдни, поради липсата на знание за мистериозния елемент в научните общности.

След като излиза от системата и разкрива част от нещата, които се случват на територията на Зона 51, Лазар става обект на преследване от американските власти. Поне такива са твърденията му. Казва още, че не само неговият собствен живот е в постоянна опасност, но и този на съпругата му и останалите му близки хора. След направените разкрития, Боб Лазар многократно е подлаган на полиграф, който всеки път потвърждава, че казаното от него е истина.

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво и какво казва Боб Лазар за него

Въпреки това, мнозина през годините са се опитвали да опровергаят думите му или просто са ги обявявали за измислица. Посланието на Лазар към скептиците е: „Всеки трябва да бъде скептичен към всякакви твърдения от всякакъв вид“, казва той пред Newsweek.

„Всички твърдения изискват доказателство и аз абсолютно не съм изключение. Понастоящем не мога да дам много такива, само разкази за случилото се в живота ми преди 30 години. Единственото ми послание към скептиците ще бъде: „Аз съм с теб.“ Ако ролите бяха обърнати, и аз не можех да повярвам на подобна фантастична история без повече доказателства, то не бих могъл и да я отхвърля.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Хроника на укриваните факти: Гигантите от древността

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

 

През 2015 г. в световната преса се появява новина, че изследователи от UCLA (Калифорнийски университет – Лос Анджелис) са създали изключително твърд, но невероятно лек метал. Много ковък и същевременно особено издръжлив на висока температура. Според мнозина, тази сплав е разработена именно на основата на изследваните парчета от паднали космически кораби и отговаря напълно на описанията на материала, намерен край Розуел през 1945 г. Дейвид Уилкок категорично споделя, че според него:„Този материал е началото на изцяло нова революция в материалознанието. Защото сега ние ще бъдем способни да разработваме материали на молекулярно ниво“.

Това е може би първата стъпка, която ще позволи на хората да създават собствени космически кораби и да се придвижват с тяхна помощ из Космоса. Уфолози твърдят, че с разработването на космически машини, изградени от новия свръхлек, но супер издръжлив метал и задвижвани с Московий, по подобие на извънземните кораби, за които Лазар говори, хората най-сетне ще могат да летят свободно в Космоса. Също така ще бъдат способни да отварят космически портали и да правя огромни трансгалактически скокове.

Развръзката

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Кой е построил подводните пирамиди?

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

 

Но да се върнем отново тук на Земята и на драмата с официалното признаване на Московия като отделен и реално съществуващ химичен елемент. В резултат на направения през 2011 г. опит то да бъде обявено за невалидно, голяма част от представителите на научните общности по света се надигат. За да се докаже съществуването му веднъж завинаги, са направени множество нови научни експерименти и проучвания в различни точки на Земното кълбо – Русия, Германия, по-късно Швеция и др. Така през декември 2015 г. се стига до повторното официално признаване на химичния елемент с пореден номер 115 в таблицата на Менделеев. Това обаче далеч не е краят на сагата. В следващите години отново се появяват критики и съмнения от различни научни и други организации. Но те, поне засега, успяват да бъдат оборени и оценени като несъстоятелни.

Важно е да направим и едно последно уточнение – заедно с Елемент 115 в таблицата на Менделеев се появяват още 3 нови химични елемента. Те са с поредни номера 113, 117 и 118. Всичките те са изключително тежки, силно радиоактивни и създадени в лабораторни условия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Боб Лазар разказа на света за Eлемент 115 и Зона 51

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

В Тайните архиви на Ватикана се крие всичко! Предсказват края на света

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

Учен: Хората вече са живели на Луната

Случил ли се е експериментът „Филаделфия“?

5 необясними свръхестествени събития, променили историята

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Най-големите загадки от Втората световна война

Древните цивилизации, забравени от историята

10 невероятни наблюдения на НЛО от по-далечното минало

НЛО над Древния свят – записки

 

Неразгадаемото послание на Шигирският идол – статуя три пъти по-стара от египетските пирамиди

Мистерията с кристалните черепи

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Ръководят ли извънземните живота на Земята

 

снимки: pixabay.com / източник: spisanie8.bg  / Екатерина Ангелова

Може да харесате още