Home Изкуство Най-секси злодейките на съвременното кино

Най-секси злодейките на съвременното кино

от izumitelno
0 коментар 132 преглеждания

Всички знаем, че злодеите са едни от главните герои във филмите. Все пак доброто винаги трябва да се срещне със злото. Обичайната практика. Понякога обаче се случва злодеите да бъдат тези, които се харесват повече на публиката – на тях всичко им е позволено. Как да им устои човек? А какво става, когато злодеят е жена? И то не каква да е жена, а привлекателна? Ето това се нарича взривоопасна комбинация.

„Лошите“ са по-силни, притежават магия, могат да бъдат безсмъртни, нямат чувства – вариациите са много. Представите за злодеи и злодейки са различни – тук ще ви предоставим някои от най-интересните:

Анджелина Джоли в ролята на Злодеида, “Господарка на злото”, 2014

Най-секси злодейките на съвременното кино

Година преди самото излизане на филма, той вече се беше превърнал в хит. Една от основните причини за това беше фактът, че главната женска роля беше изиграна от невероятната Анджелина Джоли. А тя наистина знае как да бъде лошата – изигра толкова добре лошата магьосница, че цял свят и повярва. Няма нужда да споменаваме, че все пак тя е една от най-сексапилните актриси в Холивуд.

Шарлиз Терон като кралица Равена, Снежанка и ловецът, 2012

Най-секси злодейките на съвременното кино

Героинята на Терон беше злата кралица от „Снежанка и ловецът” – истински предвестник на смъртта. Облечена в приказни рокли, обградена с още по-приказни герои, кралица Равена впечатли публиката със своята убедителна роля на злодей. Може би короната от студен метал наистина е създадена за нея.

Джулия Робъртс в ролята на кралица Клементиана, „Снежанка: Отмъщението на джуджетата“, 2012 г.

Най-секси злодейките на съвременното кино

Сериозна конкуренция за Шарлиз Терон беше Джулия Робъртс, която се състезаваше със Снежанка (играна от Лили Колинс) през същата година. Дрехите за ролята и представляваха рокли с тесен корсет, тежащи по около 30 килограма, което силно смущава Джулия, която в обикновения живот предпочита най-простите дрехи. Представете си колко ли усилия са били нужни за ролята на кралицата?  А за ролята на кралица-злодей?

Джесика Ланг като върховната вещица Фиона Худ, трети сезон от поредицата „American Horror Story“, 2013-2014

Най-секси злодейките на съвременното кино

Джесика Ланг предпочита да бъде икона извън времето си. Нейната тъмна героиня в третия сезон на американския сериал „American Horror Story“ е невероятна секси вещица в права пола и с високи токчета, която, разбира се, се опитва да си възвърне младостта. Ланг обаче успява да покаже на екрана не упадъка на старостта, а сексуалността на жените над 60 години.

Лина Хийди като кралица Церсей Ланистър, „Игра на тронове”, 2011– 2019

Най-секси злодейките на съвременното кино

Дългата руса коса, слаба фигура и големи сини очи спечелиха безброй фенове по света на Церсей Ланистър. Но всичко това определено не е гаранция за ангелски характер и приятелска усмивка. За нея предателството, хитростта и жестокостта не са чужди – даже са ежедневие. Да не говорим за забранената любов със собствения и брат.

Ева Грийн като Анжелик Бушар, „Тъмни сенки”, 2012

Най-секси злодейките на съвременното кино

Понякога са необходими много костюми и грим, за да се превърне някой в злодей, но има и моменти, когато новия цвят на косата е повече от достатъчен за да може добрата актриса да се превърне във вещица. Това е техниката, която Ева Грийн използва.

Тилда Суинтън като Бялата вещица в  Хрониките на Нарния, 2005-2014

Най-секси злодейките на съвременното кино

Тилда Суинтън изигра Бялата вещица с невероятна убедителност. Нейната основна цел във филма беше да завземе властта в Нарния и да сее страх и студ – жалко, че Лъвът и хлапетата спасиха положението.

Моника Белучи в  „Огледалната кралица“, 2005

Най-секси злодейките на съвременното кино

Друга вещица, която мечтае за вечна младост, е „Огледалната кралица“, изпълнена от Моника Белучи. И ако предишните филмови герои бяха изцяло измислени от сценаристи и разказвачи, то Моника се преобрази в истинска личност – унгарската графиня Елизабет Батори, която убивала девици, защото вярвала, че кръвта им помага да стане по-млада. За жалост, действията на Елизабет били ненаказани.

Дарил Хана като Алие Шофьор, „Убий Бил – 1, 2“, 2003-2004

Най-секси злодейките на съвременното кино

За да предизвикате възхищението на мъжете, не е необходимо да приготвяте отвари или да учите заклинания. Понякога е достатъчно да имате престилка на медицинска сестра. Това или да бъдете секси блондинка с дълги крака.

Ума Търман като Отровната Айви, Батман и Робин, 1997

Най-секси злодейките на съвременното кино

В комикса (както в детските приказки), образът на негативните герои рядко се оказва красив. Белези по цялото лице, куки вместо ръце – съвсем обичайно. Тук се появява Ума Търман с многоцветния грим, дълга червена коса и стегнат зелен костюм – каква невероятна представа за злодей.

Може да харесате още

Оставете коментар