Home Невероятно Най-ужасяващите серийни убийци

Най-ужасяващите серийни убийци

от elated.firefly
0 коментар 444 преглеждания

Чувстваме се в безопасност, когато гледаме филми на ужасите, защото знаем, че Джейсън Ворхийс не може да излезе от екрана и да ни налети. Но в случай, че сте решили да спите спокойно този Хелоуин или който и да е друг ден, за вас сме подготвили най-бруталните истински убийци, които сякаш са излезли от въображението на Джон Карпентър.

Най-ужасяващите серийни убийци

Робърт Хансен ловува жертвите си за удоволствие

През 1982г двама мъже, които били излезли на лов в Ник Ривър, Аляска, се натъкнали на стърчащ от земята ботуш и били неприятно изненадани, когато открили, че в него все още имало крак – този на изчезнала стриптийзьорка.

Не след дълго започнали да се появяват още трупове в района, всичките от Анкъридж. Властите не разполагали с никакви следи, докато една потенциална жертва не се измъкнала и спряла на стоп шофьор на камион, точно както се случва в 90% от филмите на ужасите.

Ужасената жена разкрила, че работела като проститутка и била качена от червенокос мъж по-рано вечерта, но започнала да става подозрителна, когато той я откарал на летището и казал, че ще я заведе до къщата му в гората. Тя успяла да избяга, докато мъжът подготвял самолета и по-късно дори успяла да посочи самолета на полицията, който бил регистриран на Робърт Хансен, местен ловец. След като открили купчина бижута в къщата му, които принадлежали на изчезналите жени, Хансен бил принуден да признае, че е отстрелвал нещо повече от дивеч.

Хансен обяснил на следователите как отвличал жени, качвал ги на самолета до отдалечената си къща в гората, събличал ги и често им завързвал очите, преди да ги пусне да бягат. След като им давал известна преднина, той след това тръгвал да ги преследва като животно.

И в случай, че се чудите – да, правел е това доста дълго време. Властите очаквали да обвинят Хансен в 4 убийства и били изненадани, когато той признал за цели 21. Хобито му донесло присъда от 461 години плюс доживотен затвор. И ако сте смятали, че се шегуваме за филмите, направени по такива случаи, скоро излиза филм и за Хансен, който ще бъде изигран от Никълъс Кейдж.

Най-ужасяващите серийни убийци

Докторът, убил стотици, преди някой да забележи

Представете си откачен лекар, който практикува някъде – дружелюбен и надежден на външен вид, но всъщност убива непознати. Казва ви да седнете на кушетката, да се отпуснете и, че може да усетите леко боцване от иглата… и повече никога не се събуждате. Една след друга нищо неподозиращите жертви се трупали, само защото на него му харесвало да ги убива. Сега се запитайте следното: Колко хора би могъл да убие, преди някой да забележи? Десет? Петнадесет? Сто? Продължавайте да броите.

Д-р Харолд Шипман бил добрият съседски доктор, който по някаква причина имал голям проблем с пациентите, които все умирали. Никой не знае дали Шипман е започнал да убива в Йоркшир, но след като бил назначен в медицинския център в Хайд, той бил на път да се превърне в най-плодородния сериен убиец в историята на Великобритания. Колегите му сигурно са си помислили, че го приема доста добре, когато много пациенти взели внезапно да изчезват, но липсата на доказателства и мотив не говорели за извършено престъпление и от полицията не го подозирали.

Единствената причина, поради която го хванали, била защото се полакомил. Когато заможна бивша кметица отишла при Шипман, докторът подправил завещанието й, за да наследи парите й. За негово нещастие той не бил толкова добър фалшификатор, колкото убиец. Когато роднините на жената станали подозрителни относно избора й на наследник, започнало разследване, което разкрило тайното занимание на доктора.  След като изкопали пациентите му, се установило, че мнозина са умрели от свръхдоза морфин. Колко точно? Официално му преписали 15 убийства, но се смята, че жертвите са 250.

Най-ужасяващите серийни убийци

Тексаския изкормвач

Чарлз Олбрайт бил виден човек. Знаел няколко езика и преди работел като учител по науки. Овен това бил начетен, чаровен и живеел щастливо в стабилна връзка. Бил е още футболен треньор и винаги бил готов да помогне на приятел. Държал се добре с децата. Също така убивал проститутки и им изрязвал очите.

Понеже никога не се признава за виновен, може и да не разберем защо Олбрайт е правил това, но надниквайки в миналото му можем да излезем с няколко предположения. Като дете Чарлз бил осиновен от добро семейство, което насърчило интереса му към лова. Той одирал и препарирал животните, които носел вкъщи, но родителите му не искали да харчат трудно изкараните си пари за истински стъклени очи и той трябвало да се задоволи с копчета. Е, това е малко странно, но не те прави сериен убиец, нали?

Тогава обаче влязъл в колежа и един негов приятел скъсал с приятелката си и хвърлил снимките й в коша. Чарлз ги взел, изрязал очите от тях и ги налепил из стаята си. В този момент по-проницателните детективи може би ще се досетят накъде отиват нещата.

Минаваме към 1990г, когато проститутка е открита мъртва в Далас. Когато съдебният лекар повдигнал трупа, за да провери цвета на очите, той открил, че нямало какво да проверява.

Още две жертви се появили без очи, което спечелило на убиец прякора „Далаския изкормвач”. При третото убийство обаче той оставил улики, полицията го арестувала и той бил обвинен. От тогава Олбрайт прекарва дните си в затвора, вършейки нещо полезно. Шегуваме се. Разбира се, че рисува очи.

Най-ужасяващите серийни убийци

Фермата на Бендер

Животът в Америка е бил доста несигурен в годините след Гражданската война. Смелчагите, които прекосявали бившия Канзас все търсили убежище в бурята, далеч от студа и бандитите. Фермата на Бендер сигурно е изглеждала като подходящо място. Семейство Бендер обаче таксували доста високо за нощувката при тях, считайки че много от гостите им изобщо не доживявали до сутринта.

Сем. Бендер – Джон, неговата съпруга и двете им деца – били имигранти от Германия, но никой не бил особено сигурен в това. Дъщерята Кейт била известна в района като лечителка и мъже, привличани от „свръхестествените й способности” често се появявали на прага на вратата им. Лесно е обаче да предскажеш бъдещето на някой, на който му остават 5 минути живот.

Гостите били настанявани на почетно място на масата, очакващи топла вечеря, а зад тях бащата или сина се криел зад завеса с чук в ръка. Щом работата била свършена, жертвата била обирана и хвърляна в мазето, където очаквала по-постоянен дом в дупка някъде в прерията.

Семейството поддържало този бизнес цели 18 месеца, докато не направили грешката да „чукнат” д-р Уилям Йорк, брат на полковник от армията, който след това организирал хайка в търсене на изчезналия мъж. Търсенето ги отвело до фермата, но семейството избягало предната нощ. Властите открили гробовете, но от извършителите нямало и следа. Какво се е случило с тях? Никой не знае.

Най-ужасяващите серийни убийци

Човешки жертвоприношения

Помните ли онзи култ от „Индиана Джоунс и храмът на обречените” извършващ жертвоприношения? Тези момчета наистина ги е имало. Култът Туги става известен през 18-ти и 19-ти век по времето на британската окупация, когато убива безчет неподозиращи пътешественици. Те съществуват от доста дълго и първите данни за тях са от далечната 1356г. За това време Тугите били отговорни за десетки хиляди жертвоприношения в името на Кали, богинята на разрухата.

През 19-ти век водач на култа бил мъж наречен Бехрам, който лично признава, че е убил 125 души, макар да е присъствал на 931. Не са вадили сърцата на хората с магия, но пък са се промъквали зад тях с церемониален колан за душене.

Британските власти накрая се докопали до Бехрам и той нарушил кодекса на култа като веднага издал съучастниците си. С негова помощ култът Туги е ефективно потъпкан и на терорът им е сложен край. При култът Аниото в Нигерия нещата не се развиват толкова добр.

Тойе открит в началото на 20-ти век, когато британските колонизатори започнали да бъдат изколвани и децата им да изчезват. Според очевидците, те били нападани от мъже-леопарди. Слухът се оказал верен  – в смисъл, че били група мъже, облечени с леопардови кожи.

През 1946г били извършени 48 убийства, а на следващата година още 43, по което време колонизаторите прозрели, че насилието е насочено срещу тях. Тогава култа бил обграден и екзекутиран, за да се докаже на местните хора, че не са някакви безсмъртни леопардови хора.

Най-ужасяващите серийни убийци

Елизабет Батори

Елизабет Батори е била унгарска графиня от 16-ти век, която има честта да бъде запомнена като най-плодородния сериен убиец в историята. Никой дори не знае колко хора са срещнали края си в замъка й, но се смята, че са преброени около 650 и след това са решили да ги закръглят на 1000.

Вероятно много от това, което знаем за Батори не е истина, защото по онова време историята е била смесвана с фолклора. И след като един свидетел е разказал как е видял Батори да прави секс със Сатаната, можем да предположим, че някои от тези случки са недействителни.

Тя обаче била суетна и обсебена от красотата аристократка, която би се чувствала добре във всяка една от приказките на Братя Грим. Популярна теория е, че с възрастта Батори започнала да се опитва да върне младостта си като се къпела в кръвта на млади момичета, което вероятно през 16-ти век е  звучало логично. Историците обаче са сигурни в едно – тя е била една жестока кучка, преминаваща през най-лошата криза на средната възраст в историята.

Батори обичала да измъчва младите момичета до смърт и очевидци казват, че интересите й били най-различни – побой, горене, замразяване, отхапване на лицето. В крайна сметка кралят решил, че трябва да направи нещо, преди Батори да превърне Унгария в най-голямото барбекю в Европа, но никой не искал да я вкара в съда, защото това можело да злепостави някои богаташи. Батори останала под домашен арест до края на живота си, което по стандартите от 16-ти век не е било много дълго.

Може да харесате още

Оставете коментар