Home Свят Най-невероятните плаващи атракции

Най-невероятните плаващи атракции

от elated.firefly
0 коментар 71 преглеждания

Ако искате да съчетаете морето с другите удоволствия на живота, вече можете да го направите благодарение на тези уникални плаващи атракции.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаваща скейт рампа (Сиера Невада, САЩ)

Спускането по тази плаваща скейт рампа не само е по-вълнуващо, но и по-опасно, затова тя се намира в езеро Тахо, а не в открито море.

Дървената рампа е дело на професионалния скейтър Боб Брунквист, който отдавна е решил, че обикновените рампи са твърде скучни. С помощта на Джеи Блом и Джеф Кинд, той създал това.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаваща гора (Австралия)

Тази невероятна 102-годишна плаваща гора е резултат от 40 години растеж на мангрови дървета в Хоумбуш Бей, Сидни. Корабът Арифилд е изоставен след Втората световна война в залива и оставен да ръждясва.Той бил кораб за транспортиране на въглища, построен в Англия през 1911г и използван от австралийците през ВСВ за транспортиране на провизии до американските войски в Тихия океан. През 1950г е продаден и до 1972г е използван за транспорт на въглища между Нюкасъл и Сидни, след което е изоставен в залива Хоумбуш Бей.

На кораба растат мангрови дървета, които са образували нова и уникална атракция, привличаща фотографи от цял свят.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващ плувен басейн (Германия)

Плувен басейн в река. Това е нещо, което не се вижда всеки ден.

Плаващата Арена Бадешиф в Берлин е идеално място за релакс в горещите летни дни. 32-метровият басейн се носи по река Спрева и приканва хората да се разхладят в него.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващо голф игрище (Айдахо, САЩ)

Ако обичате голфа, това няма как да не ви хареса. Плаващо голф игрище, което променя местоположението си. Да запратите топката там винаги е предизвикателство, не само защото се намира в огромно езеро, но и защото се движи. Уцелете острова и сте герои.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващо кино (Тайланд)

Колко страхотно е това? Гледайте филм, обградени от красива тюркоазена вода в това плаващо кино. Проектирано е от германския архитект Оле Шерен.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващ стадион (Сингапур)

Плаващата платформа в Марина Бей е най-големият плаващ стадион в света. Намира се в язовир Марина, Сингапур.

Направена изцяло от стомана, плаващата платформа е дълга 120 метра и широка 83 метра. Тя може да издържи до 1070 тона, което се равнява на 9000 човека, 200 тона сцена и 30 тона военни машини.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаваща опера (Австрия)

На всеки две години, за Брегенцкия фестивал на изкуствата в Австрия се изгражда огромна плаваща платформа, която прилича на оперна сцена. Със капацитет от 7000 места, тя се носи по водите край бреговете на Боденско езеро.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващ пазар (Индонезия)

Банджермасин в Южен Калимантан е известен като градът на хилядата реки. Там можете да се натъкнете на уникален пазар, който се носи по река Барито. Търговци в малки лодки продават зеленчуци, плодове и риба.

Най-невероятните плаващи атракции

Най-големият изкуствен плаващ остров (Южна Корея)

Наскоро в Сеул беше открит най-големият изкуствен плаващ остров в света. Той се използва за концерти, изложения и водни спортове.

Плаващият остров се състои от три изкуствени, свързани помежду си острова. Първият, най-голям от трите, е висок три етажа, има площ 10 845кв.м. и помещава зала със 700 места. Вторият, висок също три етажа, има площ 4164кв.м. и е посветен на различни спортове като яхтинг например. Общият брой на местата за изложби и изложения е 1400. Островите могат да съберат 6200 човека и ще превърнат река Хан, която е посетена от 59 милиона души миналата година, в още по-голяма туристическа атракция.

Най-невероятните плаващи атракции

Плаващ еко хотел (Перу)

Желаещите да изследват Амазонка вече могат ад го направят с еко хотела Aqua Expeditions.

Благодарение на Джорди Пуиг, архитекта, измислил дизайна на иновативния курорт, хотелът може да даде на туристите незабравима ваканция и в същото време е екологичен и не оставя отпечатък върху природата.

Хотелът има 16 стаи, които могат да съберат 32 човека. Разполага с голям салон, фитнес и открито джакузи.

Може да харесате още

Оставете коментар