Home Любопитно Най-впечатляващите фотографии на Антарктида в началото на 20 век

Най-впечатляващите фотографии на Антарктида в началото на 20 век

от izumitelno
0 коментар 25 преглеждания

Джеймс Франсис Хърли, известен с името Франк Хърли, е най-известният австралийски фотограф и авантюрист през първата половина на 20 век. Кариерата му започва през 10-те години на миналия век по време на експедиция до Антарктида, където се проявява като „воин с камера, готов да отиде навсякъде и да понесе всякакви трудности, само за да направи хубава снимка“.

Събрахме най-популярните снимки на Антарктида, създадени от Франк Хърли.

1. През октомври 1914 г., няколко месеца след избухването на Първата световна война, изследователят сър Шaкълтън организира експедиция до Антарктида, в която участва фотографът Франк Хърли. Група от 27 души с 69 кучета за впрягове отплавали от Буенос Айрес, столицата на Аржентина, на борда на кораб, наречен „Endurance“( Издръжливост).

 

2. Изследователите възнамерявали за пръви път да прекосят вече открития Южен полюс пеша.

 

3. Въпреки това техният кораб не е достигнал предвидената цел, попадайки в капана на леда и екипажът му трябвало да го напусне и да построи палатки близо до Endurance. Пътешествениците били напълно изолирани, в онези дни нямало хеликоптери, нямало кораби, нямало друга спасителна техника, която да им помогне.

 

4. В ледниците на Антарктида, 1914 г.

Търговски обучения - myjobistosell.com

 

5. Въпреки всичко, фанатично отдаден на работата си, Франк продължил да снима.

 

6. Трудно е да се повярва, но те успели да се измъкнат едва след 10 месеца! Завоевателите на Антарктида показали огромна сила на духа и физическа издръжливост, преживявайки дълги месеци на изгнание.

 

7. И дори играли футбол!

 

8. На разрушаващия се кораб.

 

9. Въпреки постоянно ниската температура, Франк успял да създаде серия от уникални снимки на околните пейзажи и, разбира се, на пингвини.

 

11. Замръзнали пингвини след снеговалеж.

 

12. Тежките условия за оцеляване направили членовете на екипа професионални ловци на тюлени и рибари.

 

13. От 27-те души в екипа трима загинали. В аналите на историята тази експедиция става пример за професионализма и издръжливостта на полярните изследователи, които успяват да оцелеят в екстремни условия.

 

14. Кучетата ги возили, охранявали и затопляли.

 

15. Бебе на северно куче.

 

16. На 30 август всички участници в зимуването се качили на борда на Yelcho и били спасени. За съжаление, тъй като експедицията се провела по време на Първата световна война, тя се оказала почти незабелязана от съвременниците на полярните изследователи.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар