Home Животни Необикновените истории за котки, които ще ви изненадат

Необикновените истории за котки, които ще ви изненадат

от izumitelno
0 коментар 57 преглеждания

Съществуват какви ли не невероятни истории за сладките четириноги. В тази статия ще ви запознаем с няколко от най-невероятните факти за котките:

 

 

1. Котка е станала съавтор на научния труд на известен физик. Всъщност историята е доста забавна – по погрешка в него било написано „ние“ вместо„аз“. Тъй като на физика не му се занимавало да го променя, някак се оказало, че котката вече е писател.

2. „Рой, ела и вземи този проклет котарак!” – първата реплика, която е предадена по самолетна радиостанция.

 

 

3. Причината вашата котка да ви носи мъртви мишки под формата на подарък е, защото вярва, че вие сте смотана котка, която е неспособна сама да ги улови.

4. Друг интересен факт е, че британското правителство има работна позиция, наречена „Главен ловец на мишки“. А кой би могъл да бъде по-подходящ за нея от една котка?

 

 

5. Котката Маша спасила от измръзване бебе. Когато го открила, котката влязла в кашона при детето за да го стопли. През цялото време Маша мяукала и така привлякла вниманието на минувачите.

6. В „Рекордите на Гинес” няма категория „най-дебело животно”, за да не се насърчава прехранването на животните. Затова и категорията „Най-дебела котка” е премахната.

7. Орландо – оранжевата котка, която успешно станала инвеститор. Гениалната котка избирала къде да се инвестира на напълно случаен принцип, който обаче винаги се оказвал печеливш. Така в края на годината, професионалистите имали 176,60 долара печалби, а котката инвеститор – 542,60 долара.

8. Учените откриха, че котките разпознават гласовете на стопаните си. Доста често обаче избират да ги игнорират.

Търговски обучения - myjobistosell.com

9. Издаденият през 1985 година, соло албум на легендата Фреди Меркюри бил в чест на котката му. Певецът пожелал на обложката да пише следното: „Посвещава се на моята котка Джери, също така на Том, Оскар, Тифани и на всички хора във Вселената, които обичат котки, останалите да вървят по дяволите.”.

10. Мяукането на възрастните котки е техният начин да комуникират с нас.

11. Бавното отваряне и затваряне на очите на вашата котка изразява нейното доверие и приятелство. Същото се отнася и за онова специфично тяхно намигване.

12. Котешкия мозък много прилича на човешкия – около 90%. При кучетата този процент е по-малък.

13. Според Мери, съпругата на Ейбрахам Линкълн, хобито му било котките.

14. През 1879 година в Белгия направили неуспешен опит да използват котките като пощальони.

15. Учените открили, че хората, които притежават котки, са по малко застрашени от инфаркт. Рискът при тях е с една трета по-малък.

16. Котките са на изключителна почит в Египет. От това се възползвал персийският цар Камбис II. През 525 година пр. Хр., по време на битката с египтяните, той накарал войниците си да нарисуват котки на щитовете си. Така египтяните сами капитулирали, защото вярвали, че ако наранят котка, ги очаква смърт.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар