Home Любопитно Нещата от ежедневието, за чиято цел никога не сме предполагали

Нещата от ежедневието, за чиято цел никога не сме предполагали

от izumitelno
0 коментар 1k преглеждания

Планетата ни е пълна с неизследвани територии и хиляди неща, за които дори нямаме представа. Неща, за които не говорим. Оказва се обаче, че има доста хора, които не знаят нищо и за нещата, които всеки от нас използва ежедневно и дори не знае за първоначалната им цел.

Нека ви разкрием няколко тайни за предметите, които използваме, но не знаем за истинското им предназначение:

Помпоните върху шапките

Днес помпоните се считат за аксесоари, но историята на техния произход датира от XVIII век. Френските моряци носели шапки с помпони, за да предпазят главите си от ниските тавани на долната палуба. По-късно във военните униформи на различните войници можело да се видят помпони. Различни по цвят и форма, само по тях било възможно да се разграничат обикновените войници от офицерите, както и принадлежността към един или друг полк на военната служба.

Квадратна дупка на пръчицата Chupa Chups

Мнозина вярват, че дупката е проектирана в случай, че детето я погълне: дупката ще му позволи да диша. Всъщност, тази функция се изпълнява от кухата пръчка. А квадратният отвор отстрани задържа близалката.

Панталони с ръбове

В края на 19-ти век, европейските шевни фабрики изнасяли повечето от продуктите, а за да се поберат повече стоки на кораба, дрехите трябвало да бъдат притискани толкова силно, което е било причината за появата на този ръб

Тайнственият „джоб“ на женските бикини

Той е допълнителна част от естествената тъкан, която поддържа здравето на интимните части на тялото, защото тези материали, от които се шие бельото днес не допринасят за това.

Коженият ромб на раниците

Търговски обучения - myjobistosell.com

За мнозина това е просто аксесоар – някога обаче там са стояли въжета, карабини, по време на катерене се е закачало допълнително оборудване.

Отвора между обектива на камерата и светкавицата на iPhone

Малцина знаят, че тази малка дупка наистина е микрофон. Той потиска фоновия шум по време на запис и помага на Siri да разпознава акцентите.

Числото 57 върху стъклените бутилки от кетчупа Heinz

Сигурно сте смятали, че това е просто дизайн, броят на използваните съставки или препратка към някаква дата. Ако кетчупа не иска да пада в чинията, то ударете с длан по тези цифри.

Символа на контейнера

На всяка опаковка на козметични продукти, независимо дали са сенки за очи или пудра има такова изображение на контейнер и символа 6M, 12M или 24M. Тези цифри показват срока на годност на продукта в месеците след отварянето му.

Резервни ножове за макетното ножче

Затъпеното острие на ножа може да бъде заменено и ако това се направи правилно, то не е опасно – изважда се тъпото острие и се счупва със специалното приспособление и после се заменя с ново.

Превключвател на огледалото за обратно виждане

Благодарение на този преключвател шофьорите не могат да бъдат заслепени от фаровете на задната кола през нощта. Огледалата за обратно виждане имат две повърхности, които можете да превключвате само с едно натискане.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар