Home Забавно Популярни начини за спестяване на времето, които по-добре да избягвате

Популярни начини за спестяване на времето, които по-добре да избягвате

от izumitelno
0 коментар 39 преглеждания

Хората са измислили хиляди прости начини да свършат почти всичко. Доказано е обаче, че някои от т.н. „полезни съвети“ по-скоро усложняват живота вместо да ни спестяват време и усилия. Следващите малки трикчета, които ще ви представим са точно такива – доста популярни в интернет, но ще е по-добре да се избягват:

В тостера не стават сандвичи със кашкавал.

Популярна техника в интернет за печене на филии със кашкавал е да се обърне тостера на една страна и да се сложат две филийки хляб, покрити със кашкавал. Това обаче не е просто неефективен метод – с него можете да предизвикате пожар.

Дървената лъжица няма да предпази ястието от изкипяване.

Още едно трикче е слагането на дървена лъжица върху тенджерата, уж за да не се излее горещата вода върху печката.  Може би ако нещо започне да кипи на слаб огън, с помощта на лъжицата ще бъде възможно да се спре пяната, но при силен огън просто нямате шанс.

Гвоздеи и чук не ви помагат да отворите бутилка вино.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Метода с отваряне на бутилка вино с гвоздеи и чук не работи. Нека ви кажем нещо – просто се погрижете да имате нормален тирбушон ако сте решили да пиете вино.

Съхраняването на батериите в хладилника няма да удължи живота им.

Чували ли сте, че ако съхранявате батериите на хладно място, например в хладилника или фризера, ще удължите срока им на ползване? Не е вярно. Компанията Energizer твърди, че в действителност ниските температури могат да съкратят живота на батерията, а кондензацията може да причини ръжда.

Бутилките за кетчуп не са най-добрите разпределители за тесто за палачинки.

Първо, трябва по някакъв начин да поставите тестото в бутилката, което само по себе си не ускорява процеса по готвенето на палачинки, а и рискувате палачинките ви да имат вкус на кетчуп.

Поставянето на чери доматите между два пластмасови капака прави нарязването им по-лесно.

На думи звучи лесно, но на практика не е така. Навсякъде ще има сок от домати, а самите те няма да са нарязани равномерно.

Ако разклатите пакета с пуканки, суровите зърна ще се опукат.

Това просто няма шанс да проработи.

Малко по-различно приложение на тоалетната хартия.

Според т.н lifehack съвети е възможно да се увеличи мощността на вградените високоговорители чрез залепването на четири рула от тоалетна хартия и телефон в средата. Звукът обаче няма да стане по-силен, а даже ще бъде по-изкривен от картона.

Тенис топката не ви помага да отворите вратата на колата.

Ако сте заключили ключовете в колата си, трябва да вземете спукана топка за тенис и да изстискате въздуха от нея в ключалката. Твърди се, че въздухът трябва да натисне необходимите лостове и ключалката ще се отвори. Този съвет беше много популярен през 2007 г. и оттогава цял куп интернет потребители вече опровергаха неговата ефективност.

Ако уринирате върху мястото, ужилено от медуза, това няма да помогне за облекчаване на болката.

Напротив, урината може още повече да увреди ужиленото място. По-добре е да отидете на лекар.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар