Home Вдъхновяващо Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори – кои са те и как го постигат?

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори – кои са те и как го постигат?

от izumitelno
0 коментар 35,4K преглеждания

Те като че ли са от друга планета, но не са. Рядко са болни, не знаят за тумори, изглеждат много млади, а жените им могат да раждат и на 65-годишна възраст. Хунзите са винаги усмихнати, весели и здрави и изглеждат младолики.

Живеят в планините в Северен Пакистан, наброяват около 80 000, а са известни с това, че живеят средно по 100 години, но много от тях без проблем достигат и до 120. Единици живеели и по 160 години. Рядко са болни, не знаят какво е това тумор, много младолики, а жените им раждат и на 65 години.

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори - кои са те и как го постигат?

Едно китайско списание през 1984 г. описало много интересно събитие. Един член на хунзите, на име Саид Абдул Мобуда, изненадал всички работници на емиграционата служба на лондонското летище Хийтроу, когато показал паспорта си. Бил роден през 1832 г. и бил на 160 години. Смятан за герой в страната на хунзите, помнел събития от 1850 година.

Книгата „Хунзите – хората, които не знаят за болестта“ от автора Р. Бирчер, посочва основните характеристики на храната им, твърдейки, че тя е ключ за здравословен живот:

Вегетариански начин на хранене – голямо количество прясна храна, доминират плодове и зеленчуци, натурални продукти, без никаква допълнителна химия, хранителни стоки, които се подготвят по начин, по който се съхраняват всички полезни съставки. Алкохолът и сладките са в списъка на хранителни стоки, които рядко се консумират. Почитат и спазват редовния период на гладуване.

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори - кои са те и как го постигат?

Те са живото доказателство, че диетата и начинът на живот влияят на човека. Хунзите се къпят в студена вода, дори и температурата навън да е под нулата. Ядат само това, което отглеждат, а се хранят с плодове и зеленчуци, бобови растения, сушени кайсии, различни зърнени храни, както и овче сирене, мляко и яйца.

За тях няма вечеря, само закуска и обяд. Много вървят, понякога до 15-20 км на ден. Много рядко ядат месо, само два пъти годишно ядат малко агнешко или пилешко. Също така, много се смеят.

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори - кои са те и как го постигат?

Една част от годината не се яде нищо в продължение на 2-4 месеца, а само се пие сок от сушени кайсии. Това при тях е традиция от отдавнашни времена, която много уважават и се прави в тази част на годината, когато плодовете все още не са започнали да зреят. Лекарите са съгласни, че точно начинът на хранене и периодите на гладуване допринасят за доброто здраве и дълголетие.

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори - кои са те и как го постигат?

Именно навика за консумация на голямо количество кайсии може би е тайната в защитата срещу туморите. Семките от кайсии са богати на витамин B-17, който действа антиканцерогенно, а те правят масло от тях. Но става дума за много малки дози, защото в противен случай биха могли да бъдат животозастрашаващи. Семейството да има повече дървета с кайсии е дори престиж за хората от племето хунза.

Живеят по 120 години, раждат на 65, нямат тумори - кои са те и как го постигат?

За съжаление, днес и между тях отива нездравословна индустриална храна, пише Е-Здравей. Така се появили кариеси и проблеми с храносмилането, които преди това не са познавали.

На международния конгрес за ракови заболявания в Париж, проведен през август 1977 г., експерти обявили, че „според геоканцерологията (наука за изследване на рака в различни региони в света), пълното отсъствие на рак се наблюдава само при народа хунзи“.

Източник: Факти.Бг

Може да харесате още

Оставете коментар